Paul de Bruin in actie.
Paul de Bruin in actie.

Tautenburg gaat strijdend ten onder

Algemeen Sport

Het 1e team van TV Tautenburg met volledige bezetting speelde thuis tegen Groenvliet (vorig jaar gedegradeerd uit de eredivisie ). In combinatie met de harde wind leek het vooraf een lastige dag te worden. Dat werd het ook.

De herensingle werd door Ronald redelijk eenvoudig gewonnen, 1-0. Daarna de damessingle. Hierin was Lisanne niet opgewassen tegen een erg goede dame van Groenvliet, 1-1. De mix, gespeeld door Ilse en Paul, werd een thriller, die naar 2,5 uur gewonnen werd in de tiebreak 3e set 9-7 door Groenvliet.

In de herendubbel moest het dan maar gebeuren. De partij start matig van de kant van Tautenburg, maar Ronald v.d. Brink en Warner Harmsen gaan van 1-4 achter naar 6-4 setwinst en de partij lijkt daarna de goede kant op te gaan. Helaas gaat diep in de 3e set ook deze wedstrijd nipt verloren door de thuisploeg, 1-3. De damesdubbel wordt een erg sterke wedstrijd. Lisanne en Ilse knokken wat ze waard zijn om de totaalnederlaag zo klein mogelijk te houden. Ze spelen tegen een duo speelsterkte 2 en 3 wat enorm hoog is. Vooraf lijkt dit lastig, maar Lisanne en Ilse spelen erg goed. 1 set gaat net aan verloren, 2e set net gewonnen, maar ook bij hen wordt de 3e set nipt met 6-4 verloren. Na een lange dag wordt met 4-1 verloren, waarbij het verschil tussen de ploegen zeer klein was. Vallen 2 van de 4 matchpoints de andere kant op dan wint het team van TV Tautenburg maar ja, zo zit sport niet in elkaar

Komend weekend geen competitie. Zaterdag 7 mei speelt TV Tautenburg uit bij Rhijnauwen.