Poolse gasten bezoeken voor 21e keer Groenhorst Maartensdijk

Algemeen Jeugd

Op maandagavond 14 maart kwamen de Poolse gasten uit Miescisko na een voorspoedige reis om 19.30 uur aan in Maartensdijk. De gastfamilies (van eigen leerlingen) konden al snel één of twee kinderen meenemen naar huis.

Aangezien de uitwisseling van de Groenhorst-leerlingen met de kinderen van de school in Miescisko al 21jaar plaatsvindt, is er duidelijk sprake van een zeer vriendschappelijke band. Dinsdag werd er in De Vierstee gestart met een korte, sportieve activiteit waar zowel de Nederlandse als Poolse kinderen aan mee deden. Daarna bezochten ze het centrum van Utrecht en vervolgens ging de Poolse groep naar Jumpsquare in Nieuwegein, waar ze met groot enthousiasme een uur lang konden springen op allerlei soorten trampolines: het hoogtepunt van de dag. In de avonduren konden de kinderen samen met het gastgezin leuke dingen ondernemen.

Vissers
De woensdag startte de Poolse kinderen met een creatieve les op school. Vervolgens ging de groep naar Marken (klompenmuseum), Volendam (kaasmuseum) en Amsterdam. De beide vissersdorpen waren voor de Poolse groep niet alleen bijzondere plaatsen om te zien, maar ook ideaal om typisch Nederlandse souvenirs te kopen. In de hoofdstad was er een rondvaart door de havens. Daarna hadden ze vrije tijd in Amsterdam en tot slot werd er een hapje gegeten. Donderdag begon met een leuke digitale quiz over Nederland en het Groenhorst en daarna stond de Efteling op het programma. Elke keer weer is dat een garantie voor een spectaculaire dag. Na de avondmaaltijd op school, uitstekend verzorgd door de firma Landwaart (lekkere nasi en spaghetti), was er voor de Poolse kinderen en hun Nederlandse vrienden een leuke, gezellige afsluitende disco bij Sojos.

Weerzien
De Poolse gasten zijn vrijdag weer vertrokken naar Miescisko. De scheiding is voor korte tijd, want van 5 juni t/m 9 juni bezoekt Groenhorst Maartensdijk Miescisko alweer voor de 22e keer met een groep van 32 tweedeklassers die er voor de eerste keer naar toegaan.