?Noor, Joran en Musikids na afloop van de muziektheatervoorstelling Peter Pan.
?Noor, Joran en Musikids na afloop van de muziektheatervoorstelling Peter Pan.

Musikids treedt op met Peter Pan

Algemeen Jeugd

door Henk van de Bunt

Zondagmiddag 6 maart vond een bijzondere muziektheatervoorstelling plaats van Musikids. Acht kinderen tussen de 7 en 9 jaar opgetreden in W4 (Weltevreden) in De Bilt. Allemaal kenden ze de teksten, dansjes en zang uit hun hoofd en wisten ze van Peter Pan een prachtig muziektheater te maken.

Musikids is een initiatief van Noor Proost en Joran Gardenier om kinderen van groep 4 en 5 (leeftijd 7-9 jaar) kennis te laten maken met muziektheater. Noor en Joran, allebei oud-leerlingen van de Martin Luther Kingschool in Maartensdijk, hebben dit initiatief in samenwerking met Stichting Mens tijdens hun brugklasjaar opgezet vanuit hun passie voor muziektheater. Zij willen hun passie graag delen en kinderen begeleiden in vergroting van zelfvertrouwen door over hun eigen verlegenheid te stappen en hun talenten te ontdekken.

Delen en helpen
Noor Proost (12) vertelt: 'Ik hou ontzettend veel van kinderen en wil ze graag iets leren. Ik zit in de brugklas van de Werkplaats en doe dit vrijwillig. Dit om de kinderen die een beetje verlegen zijn te helpen er over heen te komen en met anderen mijn passie te delen met zingen, dansen en toneel spelen. Het is ook om mijn ontwikkeling met kinderen te vergroten. Ik vind het ontzettend leuk om dit te doen'. Joran Gardenier (12): Mijn passie voor muziek en theater wil ik graag delen met kinderen. Ik zit op het Nieuw Lyceum in Bilthoven. Ik houd ontzettend veel van sporten en bewegen; ik wil er graag voor zorgen dat de kinderen hun energie helemaal kwijt kunnen. Ik zou graag de kinderen willen helpen door hun meer zelfvertrouwen te geven en hun talent te ontdekken'

Workshops
De Martin Luther Kingschool gaf toestemming om in de groepen 4 en 5 een korte proefles te geven. Het enthousiasme was groot en velen gaven aan verder te willen gaan. Na de herfstvakantie 2015 werden workshops georganiseerd van 10 lessen, waarvan 3 bestonden uit spelletjes spelen, liedjes zingen en dansjes bedenken. Na die 3 lessen kwamen er nog 7 met aandacht voor het maken en oefenen van een eindtoneelstuk. De lessen werden elke zaterdag gegeven van 15.00 tot 16.15 uur in de Sojos.

Sojos
Met totaal 8 enthousiaste kinderen hebben zij dus elke zaterdagmiddag geoefend met dansen, zingen en toneelspelen in jongerencentrum Sojos te Maartensdijk. Dit in samenwerking met Stichting Mens, die hun met dit initiatief heeft ondersteund en jongerencentra Sojos + W4 ter beschikking heeft gesteld. Het geheel heeft geresulteerd in een prachtige muziektheatervoorstelling 'Peter Pan', die door hen zelf is opgezet, geschreven en geregisseerd. Mocht je er meer over willen weten en interesse hebben om een keer mee te doen met Musikids, kunt je contact opnemen met noorproost@hotmail.nl.