De bakpret-pupillen op de foto met de jury van Masterchef, Taste of Holland 2016.
De bakpret-pupillen op de foto met de jury van Masterchef, Taste of Holland 2016.

Tweede plaats voor Bakpret

Algemeen Algemeen

Tijdens het culinaire festijn Taste of Holland in de Jaarbeurs in Utrecht hebben enkele deelnemers van Bakpret Maartensdijk hoge ogen gegooid.

Bakpret betreft een bakcursus voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. In de cursus leren de kinderen spelenderwijs hoe leuk het is zelf baksels te bereiden. Ze werken met materialen als: keukenweegschaal, kommen, schalen, messen, lepels, vorken etc. Uiteraard gaan ze ook lekker met hun handen in de bloem, meel, boter, eieren, melk, voedingskleurstoffen etc.

Wedstrijd
Vier leerlingen bonden de strijd aan met de 'grote mensen' in de kookwedstrijd met de Masterchef Mystery Box. De jury bestond uit kandidaten van de echte Masterchef (SBS-tv-programma). Marijn van de Heijden en Menno Kant werden tweede van 12 kookbrigades. Een prestatie van formaat. Eline van der Heijden en Robert Kalverda werden vierde.
Bakpret wordt in Maartensdijk sinds 2014 gegeven door Brigitte van der Heijden en Nelleke Reitsma in het Sojos gebouw. Voor meer informatie bakpretmaartensdijk@gmail.com