Doe mee met 'Eet mee! In je buurt' en nodig iemand uit bij jou thuis voor een hapje en een drankje. (foto Hans Roggen)
Doe mee met 'Eet mee! In je buurt' en nodig iemand uit bij jou thuis voor een hapje en een drankje. (foto Hans Roggen)

Eet mee verbindt onbekende bekenden

Algemeen Algemeen

Bijna één op de vijf Nederlanders zou vaker offline willen zijn en in plaats daarvan meer persoonlijk contact willen. Dat blijkt uit recent onderzoek van Maurice de Hond. Stichting Eet mee! wil dit stimuleren door in het derde weekend van maart 'Eet mee! In je buurt' te organiseren.

Inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties krijgen dan de mogelijkheid om 'onbekende bekenden' uit te nodigen voor een praatje tijdens een drankje, hapje of etentje. Mensen die ze vaak zien maar nooit echt spreken of die ze graag beter willen leren kennen.

Stichting Eet mee! organiseert de ontmoetingen op 18, 19 en 20 maart aanstaande. Gemeente De Bilt nodigt een aantal vluchtelingen (statushouders) uit voor een lunch. Leerlingen uit het derde leerjaar van het vmbo van de Werkplaats Kindergemeenschap De Bilt organiseren een high tea om iets terug te doen voor mensen uit de omringende wijk. Winkeliersvereniging Planetenbaan verzorgt een lunch voor buurtbewoners en de Immanuelkerk opent de deuren van wijkgebouw De Schakel voor een ontmoeting tijdens een maaltijd met buren.

Nodig iemand uit
Wil jij als inwoner van gemeente De Bilt ook graag mensen in je buurt beter leren kennen doe dan mee met 'Eet mee! In je buurt' en nodig iemand uit bij jou thuis voor een hapje en een drankje. Het is leuk om mee te doen en je draagt ook nog eens bij aan meer binding in je omgeving. Voor bedrijven en organisaties is het een bijzondere manier om in contact te komen met buurtgenoten of klanten. Op www.eetmee.nl kun je gratis uitnodigingskaarten aanvragen.           
(Frank Jansen)