Het TEDxYouth evenement wordt gehouden op Het Nieuwe Lyceum.
Het TEDxYouth evenement wordt gehouden op Het Nieuwe Lyceum.

Het Nieuwe Lyceum organiseert TEDxYouth evenement

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Woensdag 2 maart om 19.00 uur organiseren de vijfde- en zesdeklassers van Het Nieuwe Lyceum een TEDxYouth evenement. De Bilthovense school heeft een officiële licentie om dit te organiseren. De TEDxtalks zullen in het Engels worden gehouden door twaalf genodigden, waaronder jonge ondernemers, filosofen en een vluchtelinge.

Het evenement TED staat voor Technology, Entertainment, Design en werd voor het eerst gehouden in 1984, in Californië. Van daaruit is het uiteindelijk ook overgewaaid naar Nederland. Sprekers worden uitgenodigd om in maximaal 18 minuten 'de presentatie van hun leven' te geven over hun gebied van expertise of over een bepaald project, waarvan zij vinden dat het een idee is dat verspreid moet worden. De inhoud van de presentaties bevat geen zware theoretische kost, maar wordt voor iedere belangstellende zo toegankelijk mogelijk gemaakt. Op deze manier wordt geprobeerd begrip en bewustzijn te kweken en toepassingen van de wetenschappen te laten zien die kunnen bijdragen aan een betere wereld. Via YouTube kunnen veel TEDtalks worden bekeken.

Inspiratie
Het Nieuwe Lyceum valt nu de eer te beurt om TEDxYouth te organiseren met als thema: 'Room for Inspiration!'. De volgende deelnemers willen u deelgenoot maken van hun ideeën: Jan Portheine (ondernemer), Jip Samhoud (ondernemer), Jolijn Pelgrum (blogger), Louis Wesseling (ondernemer), Djuna Couvee (filosofe), Epco Berger (ondernemer), Jeroen Hofs (eigenaar muziekproject), Monica van Rijn (kunstenaresse), Jordi de Fluiter en Jan Postma (beide DJ's), Linda Barry (studente (University College Utrecht) en Mei Nelissen, Eline Jagtenberg en Lotte van der Velde (studentes Universiteit Utrecht, maastricht en Wageningen).

Tijdens het TEDx-evenement zullen de sprekers hun toespraak in het Engels houden. Toegangsprijs voor leerlingen en medewerkers HNL bedraagt 5 euro, voor andere belangstellenden kost een toegangskaartje 10 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via: 11133@hetnieuwelyceum.nl.