Ellen Spanjaard luistert naar Inge Fuijkschot die de motivatie van het SKC-bestuur voorleest.
Ellen Spanjaard luistert naar Inge Fuijkschot die de motivatie van het SKC-bestuur voorleest.

SKC Muzeprijs voor Ellen Spanjaard

Algemeen Kunst & Cultuur

door Guus Geebel

In de theaterzaal van Het Lichtruim werd zondag 14 februari een Valentijnsconcert gehouden. Het programma werd enige tijd onderbroken voor het uitreiken van de SKC Muzeprijs. Ellen Spanjaard ontving de prijs uit handen van Inge Fuijckschot, voorzitter van de Stichting Kunst en Cultuur De Bilt (SKC).

Met de SKC Muzeprijs waardeert de SKC inwoners van de gemeente De Bilt die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor kunst en cultuur. De SKC ontstond 24 jaar geleden en is inmiddels bij vele kunstuitingen actief. Inge Fuijckschot noemt onder meer het cultuurpodium, het filmhuis in Het Lichtruim, het jaarlijkse Gluren bij de Buren en de exposities in de traverse van het gemeentehuis. Het uitreiken van de SKC Muzeprijs hoort daar ook bij. 'De prijs wordt soms jaarlijks en soms om het jaar toegekend aan iemand die zich meer dan normaal inzet voor een van de doelstellingen: Kunst naar de mensen en mensen naar de kunst brengen.'

De prijs werd voor de 21-ste keer uitgereikt en ging naar ontwerpster Ellen Spanjaard. Zij heeft zich als medewerkster van de SKC De Bilt vele jaren ingezet voor het bevorderen van kunst en cultuur binnen de gemeente. 'Haar expertise en smaak zorgen steeds voor prachtige websites, logo's, huisstijlen, affiches, flyers en andere uitingen waarmee organisaties zich kunnen profileren', aldus Inge Fuijkschot. 'Zij heeft mooie websites ontworpen en helpt mee de tentoonstellingen in de traverse van het gemeentehuis in te richten. Het kost soms moeite om haar een onkostenvergoeding te mogen geven. Ellen Spanjaard doet dit niet alleen voor activiteiten van de SKC maar ook voor andere organisaties. Het grootste deel van haar inzet is belangeloos.' Bij de SKC Muzeprijs hoort een oorkonde en een kunstwerk.