Natalia Riazhenova.
Natalia Riazhenova.

Keramist uit Oekraïne geeft workshops

Algemeen

Natalia is een keramiste uit Oekraïne. Door de oorlog is zij in Nederland terechtgekomen. In juni is het twee jaar geleden dat ze haar geboorteland verliet. Voor de oorlog hield Natalia zich bezig met keramiek, maakte producten op bestelling en gaf masterclasses in Kiev en Irpin, waar ze voor de laatste keer woonde. Toen ze hier terechtkwam, stond ze voor de keuze: naar een normale baan gaan of doorgaan met keramiek. 

Natalia zegt dat ze heel veel geluk had om aardige Nederlandse vrienden te ontmoeten die haar hielpen in zichzelf te geloven, weer inspiratie te vinden en haar creatieve activiteiten voort te zetten. Nu heeft ze een gezellige studio op een hele mooie locatie in Groenekan aan de Koningin Wilhelminaweg. Ze blijft unieke keramische objecten maken en geeft opnieuw masterclasses voor iedereen. 

Natalia zegt: ‘Klei is een bijzonder materiaal. Klei heeft me geholpen het normale leven weer op te pakken. Ik raad kleilessen ten zeerste aan aan degenen die willen kalmeren, innerlijke spanning willen verlichten, uit een stressvolle toestand willen komen, alledaagse problemen willen vergeten en willen genieten van creativiteit.

Nu geeft Natalia meerdere keren per week ‘s avonds les. Het zijn gezellige bijeenkomsten met thee en koekjes. Studenten komen hier om tijd door te brengen in een aangename omgeving, te kletsen en even bij te komen van het dagelijks leven. 

Je kunt je ook aanmelden voor een masterclass van drie uur bij haar en genieten van het meditatieve maken van keramiek; Natali.ryazhenova@gmail.com

Lezersactie

Voor de lezers van De Vierklank heeft Natalia een aantal plekken voor de 3 uur durende workshop op 6 juni (14.00 uur) ter beschikking gesteld. Om hiervoor in aanmerking te komen stuurt u een mail naar info@vierklank.nl met in het onderwerp Natalia. De plekken worden verloot onder de geïnteresseerden. Iedereen krijgt bericht.