Logo vierklank.nl
Danny Lam en Daan de Bree twee van de organisatoren voor 'the place-to-be' Dorpshuis Westbroek.
Danny Lam en Daan de Bree twee van de organisatoren voor 'the place-to-be' Dorpshuis Westbroek.
Westbroek

Groot Nieuwjaarsfeest Westbroek

Direct nadat 2016 begonnen is, barst in het Dorpshuis van Westbroek een groot feest los. Van 00.00 uur tot 2.00 uur is de foyer van het Dorpshuis voor iedereen vrij toegankelijk om elkaar het beste voor het komende jaar te wensen, maar vanaf 1.30 uur gaat de grote zaal open en gaat het knalfeest beginnen, voor iedereen die in het bezit is van een kaartje. Het feest duurt tot 5.30 uur.

door Walter Eijndhoven

De Westbroekse jeugd heeft er zin in. Eindelijk een groot feest in Westbroek, door henzelf georganiseerd. Luc den Otter, één van de organisatoren: 'De wens was er al langere tijd om een groot feest te organiseren in het dorp. Uiteindelijk moest het er maar eens van komen en hebben wij een voorstel gedaan aan de 'Stichting Dorpshuis'. Gelukkig stonden zij er positief tegenover en werd groen licht gegeven voor een Nieuwjaarsfeest. Wij hebben aan Ad Verhoef, de beheerder van het Dorpshuis, raad gevraagd hoe één en ander op te pakken, met als gevolg dat ons nu een groots festijn te wachten staat'. Danny Lam vult aan: 'Wij moesten met Oud en Nieuw altijd naar Maartensdijk voor ons vertier, dus het is extra leuk dat het nu gewoon in ons eigen dorp plaatsvindt. Natuurlijk is de jeugd uit andere dorpskernen ook van harte welkom. Zij moeten wel snel zijn, want van de 200 kaarten zijn er al 170 verkocht. En op is op. Een kaartje kost slechts 10 euro en het gaat echt razend snel. Wij zijn al door veel mensen benaderd om kaarten voor hen te reserveren, maar daar kunnen wij niet aan beginnen. Je kaartje is pas definitief op het moment dat hij betaald is'.

Calamiteiten
Ad Verhoef: 'Het is zo leuk om te zien hoe die jeugd dit oppakt. Ik draag graag mijn steentje bij om er voor hen een knalfeest van te maken. Tot in de late uurtjes wordt alles georganiseerd door die jongeren. Het is ook een leerproject voor hen, want niet iedereen weet waar je allemaal op moet letten bij het organiseren van zo'n feest. Denk hierbij maar eens aan allerlei voorschriften vanuit de gemeente en calamiteiten waar je voor kunt komen staan. Als er onverhoopt brand uitbreekt of er vindt een incident plaats... Volgens mij heb ik al zo'n dertig uur in dit project zitten, maar het is super zoals de jeugd dit oppakt'.

De avond staat onder leiding van 'Drive in Show 4 Elements', er zijn twee dj's uit het eigen dorp. Lam: 'Wij draaien muziek uit de jaren '80 en '90, maar ook muziek uit deze tijd komt natuurlijk aan bod. Voor ieder wat wils dus'. Of zoals Luc het zo mooi uitdrukte: 'Alle oren worden gevoed'. Lam: 'Hij heeft wel vaker van dit soort uitdrukkingen. Hoe komt ie erop hè?'

Kaartjes
Wie snel is kan mogelijk nog een kaartje bemachtigen via één van de organisatoren: Bel dan naar: Daan de Bree (06-27855986), Danny Lam (06-48510618), Luc den Otter (06-23134525) of Marcel Sodaar (06-43171704). Ook voor verdere vragen/ opmerkingen zijn zij via deze nummers te bereiken.

Meer berichten