Logo vierklank.nl
De kerstborrel in Westbroek zal zeker in winterse sfeer plaatsvinden.
De kerstborrel in Westbroek zal zeker in winterse sfeer plaatsvinden.
Westbroek

Kerstborrel Westbroek

Vrijdag 18 december wordt de jaarlijkse kerstborrel van Westbroek weer gehouden in het Dorpshuis. Vanaf 20.30 uur is iedereen van harte welkom, niet alleen puur voor de gezelligheid, maar ook om de laatste nieuwtjes te horen, zoals de start van de digitale Dorpskalender en de vele activiteiten voor het komende half jaar.

door Walter Eijndhoven

Volgens Ad Verhoef, beheerder van Het Dorpshuis, wordt het weer een leuke borrel en hij hoopt dan ook dat vele Westbroekers hun weg naar Het Dorpshuis zullen weten te vinden. Verhoef: 'Omdat de winter ons tot nu toe niet goed gezind is, hebben wij maar een vrachtwagen met sneeuw geregeld om toch een winterse entree mogelijk te maken. Onze gasten worden bij de kerstboom en de open haard ontvangen, met natuurlijk een glas glühwein. Tijdens de borrel wordt een optreden gegeven door onze eigen dorpsband, Sparks of Joy'.

Digitaal
Gedurende de borrel vinden twee officiële momenten plaats. Verhoef: 'Wij willen graag aandacht besteden aan de digitale Dorpskalender, www.dorpskalender.nl. Alle websites in het dorp zijn vanaf de kerstborrel gekoppeld aan de digitale kalender. Dit betekent dat iedereen die iets te melden heeft of wil organiseren dit op de kalender kan vermelden, via info@dorpskalender.nl'. De doelstelling van deze kalender is om te voorkomen dat meerdere evenementen op hetzelfde moment plaatsvinden. Verhoef hoopt dan ook dat iedereen die iets wil organiseren, zich aanmeldt voor de Dorpskalender.

Clinics
Tijdens de borrel vindt nog een tweede officieel moment plaats, namelijk 'Westbroek Doet'. Verhoef: 'Het bestuur van Het Dorpshuis wil meer activiteiten organiseren voor de inwoners van Westbroek, via 'Westbroek Doet'. Het komend half jaar worden diverse activiteiten georganiseerd. Zo beginnen wij met een schrijversclinic. Iedereen die hiervoor belangstellig heeft, kan zich voor deze clinic opgeven. Op vrijdag 4 maart 2016 vindt, als afsluiting, een interview plaats met niemand minder dan Arthur Japin'. Ook in het komend half jaar wordt een schilder- en tekenclinic gegeven, eindigend met een buitenopdracht in het dorp. Of het allemaal niet opkan, wordt nog veel meer georganiseerd. Verhoef vervolgt zijn verhaal: 'Wij organiseren zaterdag 2 april een darttoernooi en hopen dan ook dat velen zich hiervoor opgeven. Misschien ontdekken wij tussen de deelnemers wel een Westbroekse Barney. Natuurlijk mag je ook gewoon gezellig komen kijken, onder het genot van een drankje'.

Zangkoor
Toch is dit lang niet alles wat het bestuur van Het Dorpshuis wil organiseren. Verhoef: 'Wij hebben nog veel meer gepland: een concert van een zangkoor uit Maartensdijk en via 'Westbroek interviewt', een onderdeel van 'Westbroek Doet', willen wij burgemeester Arjen Gerritsen interviewen over zijn werk. Daarnaast denken wij aan een 'clinic zelfverdediging' en op zaterdag 26 maart wordt het eerste Westbroekse 'Repaircafë' georganiseerd'. Bij dit evenement kan iedereen, die iets wil laten repareren langskomen. Als er veel belangstelling voor is, wordt het 'Repaircafë' vaker georganiseerd.

Meer berichten