Gemeente De Bilt heeft er vorige week een fors aantal mensen bij gekregen die eerste hulp 'aan kinderen' kunnen verlenen.
Gemeente De Bilt heeft er vorige week een fors aantal mensen bij gekregen die eerste hulp 'aan kinderen' kunnen verlenen.

Geslaagden Eerste Hulp aan kinderen

Algemeen Algemeen

Vorige week was het EHBO-week; niet minder dan drie avonden waren er examens bij de EHBO-vereniging in Bilthoven. Donderdag 3 december deden opnieuw leden van de EHBO vereniging De Bilt-Bilthoven in de Kees Boeke-sporthal in Bilthoven examen 'Eerste hulp aan kinderen

De cursus bestond uit verschillende lesavonden en bevatte diverse elementen, zoals het veilig stellen van het Bewustzijn, de Ademhaling en Circulatie. Ook werd de cursisten geleerd om te reanimeren en om gebruik te maken van de A.E.D. (Automatische Externe Defibrillator) voor de doelgroep kinderen. In de cursus kregen zij inzicht in de verschillen tussen kinderen (vanaf 1 jaar tot in de puberteit) en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening. De cursisten leerden hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functies en bij letsels, die bij kinderen veel voorkomen. Tevens werd aandacht besteed aan het voorkomen van ongevallen bij zuigelingen en kinderen. Extra aandacht werd besteed aan het herkennen van mogelijke kindermishandeling. Een gecommitteerde van het Oranje Kruis nam het examen af. Alle cursisten, die op deze avond examen deden, slaagden voor het certificaat Eerste Hulp aan kinderen. De cursus werd gegeven door de docent van de EHBO-vereniging Jan Broers.
[HvdB]