SVM strijdt voor wat het waard is. (foto Nanne de Vries)

SVM wisselvallig in uitwedstrijden

Op het mooie sportcomplex van VOP (Voor Ons Plezier) in Amersfoort werd de Maartensdijkse trots al na 8 minuten wakker geschud door een prachtig afstandsschot van een VOP-speler.

SVM speelde in de laatste linie met Stefan van Keulen en Bas Bos als backs en Bas Temme centraal naast Kevin Timman. Op het middenveld ontbrak de zieke Mark de Brauw en Maxime de Brauw speelde in de spits. SVM hervond zich snel en zette langzaam maar zeker VOP vast. Kleine kansjes kwamen er ook, maar uitwedstrijden winnen en geen kansen weggeven; dat is een ander verhaal. Na de rust zou de achterstand wel goed komen. (Ruststand 1-0).

Met de wind mee begon SVM toch met wat minder overtuiging aan de tweede helft. VOP bleef de gevaarlijk lange bal spelen. Eerst toonde de SVM goalie zijn kwaliteiten door knap te redden. Maar rond de 55 minuut scoorde VOP de 2-0; even later werd Bas Temme met rood van het veld gestuurd door de arbiter van dienst. Met 10 man bleef SVM het proberen en kreeg de kans om de 2-1 te scoren, maar het schot van Marcel Melisse had onvoldoende kracht. SVM gooide  alles  op de aanval, had geen geluk of strandde op de goalie van VOP.

Het werd uiteindelijk nog 3-0.Ook een tweede strafschop voor SVM werd niet benut.

Aanstaande zaterdag kan SVM thuis tegen Jonathan (huidige nummer 2) laten zien dat het mee wil blijven doen voor het linker rijtje. SVM 2 gaf het goede voorbeeld door thuis met 2-1 te winnen van Jonathan.