Spelers en arbiter begroeten elkaar. (foto Nanne de Vries)

SVM wint streekderby in Den Dolder

Op het prachtige sportcomplex van DOSC in Den Dolder liet het Maartensdijkse SVM zien, dat het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Maarssen een vergissing was. Met open en snel aanvalsspel werd DOSC op eigen helft vastgezet. Dat leverde al direct kansen op voor de bezoekers, maar de spitsen waren nog niet aan scoren toe. Dat veranderde na een kwartier spelen door een prachtig afstandsschot van Sjoerd Burgers 0-1.Dat SVM voor de rust niet meer scoorde mag het zichzelf verwijten.

Na het kopje thee kopte de gretige Alexander Mclean goed door en kopte Kevin Timman de 0-2 binnen. Het lager geklasseerde DOSC streed voor wat het waard was, maar werd alleen wat gevaarlijk door nonchalance bij de tegenstander. SVM voerde het tempo op en Roy Wijman scoorde op fraaie wijze de 0-3 .Even deden de gastheren iets terug en bracht de stand op 1-3. SVM liet zien dat het team geleerd had van het onnodige puntenverlies van de afgelopen wedstrijden en bracht door weer Roy Wijman 1-4 op het scorebord en Mike de Kok scoorde vlak voor tijd de 1-5.

SVM is - nu alle ploegen tienmaal aantraden - een goede middenmoter (15 pnt) en staat zeven punten onder koploper Jonathan uit Zeist (22 pnt) en 15 punten boven degradatiekandidaat nummer één; het puntloze 't Vliegdorp uit Soesterberg.

Dinsdag 24 november: speelt SVM thuis voor de beker tegen de koploper uit de topklasse Spakenbug om 20.00 uur.