Leerlingen van Basisschool De Nijepoort oefenen voor de volkskerstzang 2016. (foto Jacobien Flier)
Leerlingen van Basisschool De Nijepoort oefenen voor de volkskerstzang 2016. (foto Jacobien Flier)

Kerstzang in Groenekan

Algemeen Algemeen

Woensdag 16 december hangt de grote lichtster opnieuw boven de deur van de Dorpskerk aan de Groenekanseweg in Groenekan. Deze ster is het teken, dat op die avond een ieder welkom is om met plezier en overgave de bekende kerstliederen te zingen als begin van de kerstviering 2015.

Het thema is dit jaar 'Licht in het Duister', de geboorte van Jezus (Het Licht) in een wereld van geweld en onrecht. Klaas van Boggelen (orgel) en Jan-Gerrit Vrieling (trompet) zullen de gemeentezang begeleiden. Verder zullen Jan Hilbert (solozang), het (ad-hoc) Muze-Koor onder leiding van Imre Ploeg en 22 kinderen van de Nijepoortschool onder leiding van Frank Smit bijdragen aan een gevarieerd programma. Gijsbert Zwart heeft toegezegd om de ritmische begeleiding van het zingen van de kinderen op zich te nemen. Het kerstevangelie zal worden gelezen door Frank Klok en het kerstverhaal door Arne Rozendaal.

Collecte
De toegang is vrij; wel zal er gecollecteerd worden voor de opvang van daklozen in de Catharijnesteeg te Utrecht. Opvang is een toenemende noodzaak gezien o.a. de vele uitgeprocedeerde vluchtelingen in Nederland. De zangavond begint om 19.30 uur.