Logo vierklank.nl

Brandenburg aan kop

De heren van Brandenburg hebben de koppositie in de 1e klasse weer overgenomen na een mooie overwinning tegen Katwijk met 19-9. Brandenburg speelde vooral de eerste twee perioden een uitstekende wedstrijd in Katwijk, een tegenstander die laag staat op de ranglijst maar wel gewonnen had van De Ham, de koploper 2 weken geleden.

Op het snelle aanvalsspel van de Biltse ploeg hadden de gastheren geen antwoord. Via 3-6 na de eerste periode, stond halverwege een 3-11 voorsprong op het bord. De verdediging onder leiding van keeper George Panis zat op slot en mede door het goede uitgooien van George konden de snelle aanvallers van Brandenburg veel kansen creëren en afmaken. In de derde periode stond het vizier wat minder scherp maar toch kon de voorsprong uitgebouwd worden naar 15-5. In deze periode maakte ook de lang geblesseerde linkshandige Kees de Jong weer zijn rentree en scoorde jeugdspeler Jorren Hanselaar tweemaal.

In de laatste periode speelden de bezoekers wat slordig, genoeg kansen maar die werden gemist waardoor Katwijk ook nog 4 maal kon scoren. Al met al een mooie overwinning. Over twee weken maken de mannen zich op voor de streekderby tegen de nummer drie VCZ uit Veenendaal.

Meer berichten