Burgermeester Arjen Gerritsen krijgt het eerste exemplaar aangeboden door Sita Knegjens.
Burgermeester Arjen Gerritsen krijgt het eerste exemplaar aangeboden door Sita Knegjens.

Nieuw lokaal blad gepresenteerd

Algemeen Algemeen

In een  stampvolle brasserie Ripassa Eten & Drinken in Bilthoven werd donderdag 19 november het blad BHVN gepresenteerd. Burgemeester Arjen Gerritsen ontving het eerste exemplaar van de veertienjarige Sita, dochter van uitgever Carl Knegjens.

door Guus Geebel

'Een blad vol beleving', luidt de ondertitel van BHVN. De eerste editie telt 88 pagina's met artikelen, rubrieken, columns en wetenswaardigheden van, over en voor Bilthoven. Het blad heeft een oplage van  22.000 exemplaren en wordt gratis huis aan huis verspreid in alle kernen van de gemeente De Bilt, Den Dolder, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Lage Vuursche. BHVN verschijnt tweemaal per jaar, in het voor- en najaar.

Intermezzo
Voorafgaand aan de presentatie was er een muzikaal intermezzo verzorgd door vier leerlingen van de Julianaschool. Leonoor, Amber en Amélie speelden viool en Donna cello. Hun uitvoering werd beloond met een daverend applaus. 'BHVN is geboren vanuit Bilthoven en is een blad dat alles wil verbinden', aldus Carl Knegjens in zijn openingswoord. Hij dankt de mensen die aan de totstandkoming hebben meegewerkt. Een speciaal woord van dank en bloemen zijn er voor Inge Pont, fotografie en teksten, en Evelyne Brehm, vormgeving en lay-out.

Overhandiging
Sita Knegjens vertelt de burgemeester bij de overhandiging van het eerste exemplaar iets van achter de schermen. 'Het is natuurlijk in een heel korte tijd gedaan voor een blad. Mijn moeder en ik hebben mijn vader in die tijd op een andere manier leren kennen. Normaal gesproken heeft hij nooit stress, maar nu heeft hij ook slapeloze nachten gehad.' De burgemeester zegt echt onder de indruk geraakt te zijn. 'Niet alleen van het wat ik nu zie, maar ook van wat ik gehoord heb. Ik ben ontzettend trots op de prestatie die jij en de mensen om je heen geleverd hebben. Je vertelde dat BHVN ook veel te maken heeft met je eigen levensverhaal, met je trots op je herkomst uit Bilthoven en alles wat dit dorp te bieden had en heeft en in de komende jaren gaat bieden.'

Dorp in beweging
De burgemeester gaat in op de aan de gang zijnde bedrijvigheid en op wat er allemaal nog moet gaan gebeuren in Bilthoven. 'Het is een dorp dat in beweging is en dat gebeurt niet in het gemeentehuis. Een dorp komt in beweging door mensen zoals jij. Door alle mensen die hier wonen, een bedrijf hebben, hier winkelen en in verenigingen zitten. Die maken allemaal Bilthoven, ook deze jonge muzikanten.' Hij wenst het blad veel succes. BHVN wil een totaalplatform zijn voor de gehele bevolking van Bilthoven en omgeving. Er is ook een belangrijke plek voorzien voor de schooljeugd.

V.l.n.r. Leonoor (11), Amber (6), Amélie (4) en Donna (9) van de Julianaschool.