Een grote ploeg staat klaar om de winkel opnieuw in te richten.
Een grote ploeg staat klaar om de winkel opnieuw in te richten.

Van Rossum in Maartensdijk heropent

Algemeen Algemeen

Na een grondige verbouwing wordt drogisterij/ parfumerie Van Rossum aan het Maertensplein in Maartensdijk donderdag 29 oktober heropend. Naast het gebruikelijke assortiment zijn er nu ook exclusieve woonartikelen van Rivièra Maison te vinden.

door Walter Eijndhoven

De werkzaamheden in de nog zo goed als lege winkel zijn in volle gang. 'Een week voor de opening moet nog veel worden gedaan, maar wij zijn op de goede weg', aldus Jannie van Rossum, eigenaresse van de drogisterij aan het Maertensplein. Zij vervolgt: 'Eén keer in de zoveel jaar willen wij een volledige verandering van onze winkel, met onze tijd meegaan. Niet alleen voor onszelf, maar ook de klant vraagt dat van ons'. De klant van nu wordt steeds veeleisender en ondernemers moeten daarop zoveel mogelijk inspringen.

Rivièra Maison
Van Rossum is vooral trots op haar nieuwe merk Rivièra Maison. In maart 1948 openden de heer en mevrouw Teunissen een bloemenwinkel aan de Amsterdamse Overtoom. Het begin van het huidige exclusieve merk. Van Rossum: 'Na een strenge selectie door Rivièra Maison mogen wij deze artikelen aan onze klanten aanbieden. Het merk is heel erg hot en wij zijn er dan ook trots op dat onze winkel het enige verkooppunt is binnen de gemeente'. Van Rivièra Maison zijn niet alleen artikelen te verkrijgen voor de keuken en de huiskamer, zoals lampen en klokken, maar ook bad- en bodyproducten. Van Rossum: 'Als iemand iets koopt voor 25 euro aan Rivièra Maison artikelen, krijgt hij van ons een 'winterwelcome', namelijk een 'frosty votive'. En, als wij een artikel onverhoopt niet in de winkel op voorraad hebben, dan kunnen wij het bestellen bij onze leverancier. Zo proberen wij het onze klant zoveel mogelijk naar de zin te maken'.

Workshops
Om klanten naar de winkel te trekken is nog veel meer veranderd. Het winkelend publiek wil zoveel mogelijk zijn of haar gang gaan. Daarom staat zelfbediening hoog in het vaandel bij Van Rossum. Zij vertelt verder: 'Klanten willen ook meer beleving in de winkel. Daar proberen wij op in te spelen, bijvoorbeeld door koffie aan te bieden. Ook de uitbreiding van ons huidige assortiment aan geuren, wij geven ook een geurenfolder uit, en babyproducten wil ik hierbij graag vermelden. In onze winkel kunnen klanten ook terecht bij de schoonheids- en pedicuresalon en zij kunnen hier gelnagellak en gelnagels laten aanbrengen.Daarnaast willen wij workshops aanbieden over manicure en huidverzorging. Kortom, voor ieder wat wils.

De eerste workshop komt er al snel aan. Op donderdag 5 november is iedereen welkom bij een workshop over make-up. Van Rossum: 'Ik hoop dat wij op deze manier een mooie winkel, met enthousiaste medewerkers, neerzetten in Maartensdijk en dat wij het Maertensplein weer een stukje kunnen upgraden, samen met de andere winkeliers hier op het plein'.