Ruth Nagel denkt graag mee over witgoedzaken.
Ruth Nagel denkt graag mee over witgoedzaken.

Vink Witgoed ontzorgt

Algemeen Zakelijk

Midden in Westbroek is de grootste witgoedleverancier van de gemeente De Bilt gevestigd. Ouderwetse service en betrokken medewerkers maken Vink Witgoed tot een aantrekkelijke leverancier van koelkasten, vrieskisten, afwasmachines en dergelijke zaken.

Vink Witgoed betrok 2 jaar geleden het oude Rabobankgebouw in Westbroek. Na een grondige verbouwing staat er nu een prachtige showroom/winkel met een enorme ondergrondse opslagruimte waar een breed assortiment op voorraad wordt gehouden. 'Dat maakt het mogelijk om razendsnel te schakelen', vertelt eigenaar Ruth Nagel. 'Op deze manier kunnen wij ons onderscheiden en de service leveren die wij zo belangrijk vinden.'

Groot bedrijf
Vink Witgoed beweegt zich weliswaar deels in de particuliere markt, maar ook bedrijven vormen een belangrijk deel van zijn klantenkring. Niet alleen als leverancier van grote koel- en vrieskasten bij bijvoorbeeld instellingen en verswinkels, maar ook voor de inrichting van pantry's bij bedrijven. Vink Witgoed is o.a. huisleverancier van de universiteit van Utrecht, verzorgt daar het onderhoud en vervangt kapotte apparatuur. Achter de winkelpui op de Pr. Christinastraat 3 in Westbroek gaat een veel groter bedrijf schuil dan je in eerste instantie zou denken.

De ondernemerskeuken
'In vrijwel ieder bedrijfspand is wel een keuken of pantry te vinden', stelt Ruth. 'De tijd van een losse (brommende) koelkast met een koffiezetapparaatje erop is eigenlijk wel voorbij. Een keukenblokje is al snel geplaatst en wij leveren daar dan de inbouwapparatuur voor. Nog leuker wordt het als er een stuk maatwerk aan te pas komt. Ergens een vaatwasser plaatsen en aansluiten is veelal maatwerk; dat kunnen we natuurlijk als geen ander. Wij worden vrolijk van die gekke hoekjes waar het precies pas gemaakt moet worden, maar ook een grote kantine die we inclusief koeling en flessenkasten met professionele apparatuur mogen inrichten vinden we een uitdaging. Er komt vaak een stuk advies bij kijken, er is veel aanbod en wij proberen met een advies altijd de juiste balans te vinden tussen levensduur, prijs en energielabel. Als er een vaatwasser op een kantoor geplaatst moet worden dan adviseren we over het algemeen een machine met 3 etages, daar kan je namelijk lekker veel kopjes in kwijt.'

Compleet plaatje
Witgoed leveranciers worden over het algemeen gezien als "dozenschuivers". Vink Witgoed ziet zichzelf liever als "ontzorger". Ruth: 'In feite zijn we een verlengstuk van de ondernemer. Wij zorgen ervoor dat de producten die hij verkoopt vers blijven, de drankjes koel geserveerd kunnen worden, een kopje thee in een handomdraai uit de Quooker geserveerd kan worden en dat ze de afwas niet zelf hoeven te doen. We leveren een stukje gemak zodat zij zich met hun core-business bezig kunnen houden. Wij hebben kennis van de apparatuur, kunnen inschatten wat nodig is en we zorgen voor het onderhoud. Zo makkelijk is het'.