Consuminderen met Budgetkring

Algemeen Algemeen

door Walter Eijndhoven

Wanneer u vindt dat u een gat in uw hand heeft of een leuker leven wilt leiden met minder geld, dan bent u van harte welkom bij Budgetkring De Bilt. In de werkgroep wordt iedere deelnemer gestimuleerd om bewust en zorgvuldig om te gaan met geld. Er wordt slechts één voorwaarde gesteld: iedereen moet actief meedoen.   

In De Bilt wordt de Budgetkring geleid door Marieke van Nimwegen en Arland Swaak. Zij hebben elkaar ontmoet tijdens het Repaircafé, begin dit jaar. Van Nimwegen: 'Ik was al een tijdje op zoek naar een partner, omdat ik die kring niet in mijn eentje kan doen. En wat gebeurde er? Tijdens het repaircafé kwam ik Arland tegen en het klikte direct'. De twee vullen elkaar goed aan. Van huis uit is Van Nimwegen opgegroeid met 'zuinig zijn' en bewust omgaan met het milieu en de leefomgeving. Ook bij Swaak staat duurzaamheid, waarin hij ook is afgestudeerd, hoog in het vaandel. Door te consuminderen ontziet hij zoveel mogelijk het milieu.

Training
Marieke van Nimwegen: 'Natuurlijk konden wij niet zomaar een Budgetkring starten. Samen met Jeanine Schreurs, oprichtster van Budgetkring Maastricht, zijn Arland en ik gesprekken aangegaan met de gemeente. Wij hebben onze plannen uiteengezet en ook onze wil om daarvoor eerst trainingen te volgen. Binnen de gemeente was men verrast over ons initiatief en van het één kwam het ander; op 28 oktober start onze eerste bijeenkomst'.

Leefstijl
Binnen de Budgetkring wordt iedereen gestimuleerd iets met zijn of haar leven te doen. Het is een leefstijlprogramma met een unieke aanpak van 'Gelukkig met Genoeg'. Iedere twee weken komen de acht tot tien deelnemers bijeen, onder begeleiding van de twee getrainde vrijwilligers. Wat heb je eraan? Van Nimwegen: 'Iedere deelnemer wordt sterker en positiever door de cursus. Daarnaast leer je geld over te houden, je leert nieuwe mensen kennen, je helpt elkaar en je krijgt veel tips en gezelligheid vanuit de groep'.

Start
Woensdag 28 oktober organiseert de Budgetkring een kennismakingsavond, tevens start dan de eerste bijeenkomst in de bibliotheek van Het Lichtruim in Bilthoven. Voor meer informatie over de Budgetkring kunt u contact opnemen met Arland Swaak, www.debilt@budgetkring.nl, tel. 06 19177318 of Marieke van Nimwegen, tel. 06 40221683.