Dat wil ik 'effe' kwijt

Algemeen Dat wil ik effe kwijt.....

Opvang vluchtelingen

De debatavond over vluchtelingen jl. 22 september, op initiatief van Ebbe Rost van Tonningen, vroeg aandacht voor een belangrijk vraagstuk. Er komen grote stromen vluchtelingen ons land binnen. Via de media worden we dagelijks hiervan op de hoogte gesteld. We kunnen dus niet doen alsof het ons niet aangaat. Debatteren hierover is een goede zaak en de algemene sfeer is gelukkig die van humaniteit. Maar laten we ook alert zijn op de keerzijde!

Als leerkracht heb ik 25 jaar in een van de grote steden in een achterstandswijk gewerkt. De laatste jaren zaten er geen, van oorsprong, Nederlandse kinderen meer op school. De multiculturele samenleving heeft positieve kanten, daar heb ik goede herinneringen aan. Helaas heb ik ook de schaduwzijden meegemaakt zoals veel agressiviteit, fysieke en verbale bedreigingen, binnen en buiten de school!

Laten we als Gemeente De Bilt ons goed voorbereiden. Zeer belangrijk voor de vluchtelingen is het leren van de Nederlandse taal. Hulp bieden aan de getraumatiseerde mensen moet ook een belangrijk punt van aandacht zijn, maar is een zware taak. Ik betwijfel of wij de juiste hulp kunnen bieden, als er zoveel vluchtelingen ons land binnenkomen! Daar ben ik bezorgd over.
Annelies Brielsman, Bilthoven