Meike Jansen (l) en Jasmijn Borghi, twee van de organisatoren voor de sponsorloop voor vluchtelingen.
Meike Jansen (l) en Jasmijn Borghi, twee van de organisatoren voor de sponsorloop voor vluchtelingen.

Sponsorloop voor vluchtelingen

Algemeen Algemeen

Vrijdag 16 oktober organiseert Havo 3c van Het Nieuwe Lyceum in Bilthoven een sponsorloop om geld in te zamelen voor vluchtelingen in Nederland. De brugklassen lopen van 11.00 tot 12.00 uur, de tweede klassen van 12.00 tot 13.00 uur en de derde klassen lopen hun rondjes tussen 13.00 en 14.00 uur.

door Walter Eijndhoven

Het idee van een sponsorloop is ontstaan door de beelden op televisie van een verdronken kind op het strand van Bodrum, Turkije. Jasmijn Borghi, havo3 leerlinge aan Het Nieuwe Lyceum: 'Dit beeld was inderdaad voldoende om onze economie-docent Frank Hamers tot actie te laten overgaan. Tijdens de les op school stelde hij voor een sponsorloop te organiseren voor vluchtelingen in Nederland'.

Alle leerlingen van de Havo onderbouw doen mee en zullen in één uur tijd zoveel mogelijk rondjes lopen voor het goede doel. Meike Jansen, Havo3-leerlinge: 'Vrijdag lopen 500 leerlingen hun rondjes, elk rondje is ongeveer 500 meter, en wij hopen natuurlijk dat zij hierdoor zoveel mogelijk geld ophalen. Wij gaan niet de huizen langs om sponsors binnen te halen, maar vragen aan onze ouders, familieleden, vrienden en kennnissen of zij ons willen steunen. Ook hebben wij De Plusmarkt in Bilthoven weten te strikken'. Veel leerlingen van Het Nieuwe Lyceum bezoeken in de pauze deze supermarkt. De Plus heeft dan ook toegezegd de actie te zullen ondersteunen met 100 pakken appelsap. Jasmijn: 'Na de sponsorloop wordt het opgehaalde bedrag door de school op de rekening gestort van Stichting Vluchtelingenwerk De Bilt.Gelukkig controleert de school waaraan het bedrag wordt besteed, dus ik ben wel benieuwd waar het geld uiteindelijk naar toegaat'.