De buurtboerderij De Schaapskooi is nu ook elke zaterdag geopend.
De buurtboerderij De Schaapskooi is nu ook elke zaterdag geopend.

Buurtboerderij open op zaterdag

Algemeen Algemeen

Buurtboerderij de Schaapskooi is sinds kort ook op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek. Kinderen kunnen met hun ouders, familie of anderen er spelen en de dieren eten geven.

door Marijke Drieenhuizen

Elke eerste zaterdag van de maand wordt er ook nog een speciale activiteit georganiseerd. Vooralsnog is er elke keer een medewerker van Reinaerde aanwezig en zo mogelijk ook een deelnemer van de dagbesteding.

Theehuis
De Buurtboerderij aan de Melkweg in Bilthoven maakt onderdeel uit van Reinaerde en biedt doordeweeks maximaal 15 mensen met een verstandelijke beperking een gevarieerde dagbesteding. Men houdt zich bezig met het verzorgen van de dieren, het schoonhouden van de hokken en het terrein, er is corvee en er worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. In het Theehuis op het terrein zorgen ze voor koffie, thee en limonade.

Zaterdag
Al langer kwam het verzoek uit de buurt om ook op zaterdag open te zijn. Ouders en grootouders zagen daarin een kans om langs te komen met hun kinderen of kleinkinderen. Sinds de eerste zaterdag van september zijn de deuren open. Reinaerde medewerkster Geetje van Dijk: 'De aanloop is nog niet geweldig maar we zien al wel een stijging. Elke eerste zaterdag van de maand doen we iets extra's. Op 7 november gaan we iets met pompoenen doen en we wijken gelijk al af want niet 5 maar 12 december is er weer iets bijzonders. Dan houden we onze winterfair'.

Nick en Simon
Tom van de Meer is vijf dagen per week aanwezig en had afgelopen zaterdag zijn hockey bij Kampong afgezegd om te komen helpen. 'Ik werk met Nick en Simon'. Veel kinderen in de omgeving van de Buurtboerderij weten dan dat dit gaat over de twee varkens. Tom verzorgt ze, hij geeft ze eten, maakt de hokken schoon en brengt ze elke dag van hun hok naar het weitje en weer terug. 'Ik heb dan een bakje met voer bij me en daar rammel ik mee. Dan lopen ze graag met me mee'. Hij hoeft geen vrije dag omdat hij zaterdag werkt. 'Ik vind het leuk, ik hoef geen vrij'. Vooralsnog werken cliënten op vrijwillige basis mee. Tom gaat graag met de kinderen en Nick en Simon op de foto. Ook nu rammelt hij met een bakje voer en de varkens lopen met hem mee naar een goede plek voor een foto.