Een spelmoment uit een wedstrijd in de onderste regionen.

Tweemaal Zes pakt broodnodige punten

Afgelopen zaterdag stond er in de hoofdklasse B een belangrijk duel op het programma. Tweemaal Zes speelde tegen DSC, dat vorige week door een overwinning de laatste plaats had overgedaan aan de Maartensdijkers. DSC werd op voorhand nog getipt als een van de kanshebbers voor de titel, maar ook Tweemaal Zes had meer van de competitie verwacht.

Dat er spanning op de wedstrijd zat was duidelijk, beide ploegen zijn zoekende en spelen niet vrijuit. Tweemaal Zes opende de score, maar DSC hield gelijke tred en nam na een 3 - 3 tussenstand een kleine voorsprong van twee punten. Er werden twee strafworpen gemist, maar toch kon de thuisploeg het initiatief overnemen. Bij rust stond het 10 - 9, maar het was absoluut nog niet duidelijk wie de winnaar ging worden.

In de tweede helft startte DSC het sterkst. Bij de thuisploeg zat er teveel twijfel in het spel. Toch stonden met name de dames van de TZ op. Waar bij DSC de scores vooral van één heer kwam, scoorde Tweemaal Zes over meer schijven. Toen een kwartier voor tijd Tim Meijers ingezet werd, zette de ploeg aan voor een eindsprint. DSC kon niet volgen en er stond bij het eindsignaal een 23 – 21 stand op het scorebord.

Door de winst staat Tweemaal Zes nu boven DSC en Sporting Delta. Wanneer straks een goede tweede seizoenshelft volgt, is het mogelijk om handhaving te realiseren. Afgelopen zaterdag was nog niet sprankelend, maar ondanks dat werd er 23 keer gescoord. Een belangrijk aandeel van de scores was voor rekening van de dames; deze wisten 15 van de 23 doelpunten te scoren. Genoeg ingrediënten om met vertrouwen vooruit te zien naar de zaalcompetitie die nu voor de boeg staat.