Brandenburg wint

Algemeen Sport

De heren van Brandenburg wonnen afgelopen zaterdag de zware uitwedstrijd in Bodegraven met 14-17 tegen een ploeg die vorig seizoen geen thuiswedstrijden verloor.

Aanvankelijk zag het er ook nu uit dat de punten in Bodegraven zouden blijven. Na de 1e periode stond het 4-3 voor de thuisploeg en zat Jorrit Yperlaan al met 3 persoonlijke fouten aan de kant. Halverwege de 2e periode kwam BZ&PC zelfs op een 6-3 achterstand aan. Maar Brandenburg knokte zich onder leiding van Arnold Witteveen (4 goals) terug in de wedstrijd waardoor halverwege een 8-8 stand op het bord stond.

In de 3e periode walste de Biltse ploeg over BZ&PC heen, via snelle counters die ook goed afgemaakt werden stond na 3 perioden een 9-14 voorsprong op het bord. In de 4e periode gingen de gastheren nog fysiekere spelen en leek de concentratie bij Brandenburg even weg. Daardoor konden de gastheren wel wat terugkomen tot 12-15 maar verder liet Brandenburg het niet komen waardoor de eindstand op 14-17 uitkwam in het voordeel van Brandenburg. Volgende week volgt de thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven een tegenstander waarvan normaliter gewonnen moet kunnen worden.