FC De Bilt wint overduidelijk

In de vierde wedstrijd van het seizoen heeft het eerste elftal goede zaken gedaan. Het boekte de derde overwinning op rij door ASC Nieuwland met maar liefst 7-1 te verslaan.

FC De Bilt begon goed aan de wedstrijd. De vijfde grote kans werd omgezet in een doelpunt. Tom werd vrijgespeeld voor de keeper, omspeelde hem en schoof zo zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen binnen. Voor Tom extra lekker omdat hij in de voorgaande wedstrijden nog ongelukkig was in de afronding.

Na de 1-0 ging de ploeg van Gerrit Plomp door met het creëren van kansen. 10 minuten voor rust werd de veilige marge van 2 doelpunten geslagen. Na een individuele actie van Jordy waarbij hij drie man te kijk zette kon de keeper zijn schot nog keren. De rebound kwam echter voor de neus van Mike en die liet dit buitenkansje niet liggen. Vlak na de 0-2 viel uit het niets de 1-2. Nieuwland kreeg een vrije trap op zo'n 20 meter van het doel en deze werd onberispelijk binnen geschoten. De spanning was hiermee terug en De Bilt werd achteruit gedrukt door Nieuwland. De 2-2 hing even in de lucht en De Bilt kwam goed weg toen Jelle een speler omver liep in de 16 meter. De scheidsrechter zag hier geen strafschop in en ondanks de druk van Nieuwland deelde De Bilt vlak voor rust toch nog een gevoelige tik uit. Mike ging vanaf eigen helft op de brommer en versnelde langs een aantal tegenstanders. Roland was de enige die het tempo van Mike kon bijhouden en kon zo de voorzet van Mike binnenlopen.

Ondanks het mindere spel in de tweede helft besliste Mike een half uur voor tijd de wedstrijd. Hij ontfutselde een verdediger de bal bij de zijlijn en kon zo naar binnen snijden. Waar afleggen een goede optie was geweest besloot Mike de keeper te verrassen in de korte hoek. Sam was ondertussen in het veld gekomen en leverde met een mooie pass de assist voor de hattrick van Mike. Een schitterende pass van Sam bracht hij onder controle en uit de stuit schoot hij de bal snoeihard binnen. Het slotakkoord was voor Mike. Tom gaf op subtiele wijze de bal mee aan Mike en op snelheid creëerde hij weer ruimte voor een schot. Zonder na te denken ramde hij de bal in de kruising (1-7).

Aanstaande zaterdag staat een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt Benschop op bezoek. De aftrap op sportpark Weltevreden is om 14.00 uur.