Robin de Rooij had met zijn acht doelpunten een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie.
Robin de Rooij had met zijn acht doelpunten een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie.

DOS glorieuze winnaar in topper

Algemeen Sport

In Nijmegen stond in de laatste competitieronde een topduel op papier tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. Tegenstander Noviomagum was nog ongeslagen en DOS had een achterstand van twee punten. De Westbroekers moesten dus winnen om niet verder achterop te raken.

Coach Steven Brink kon deze belangrijke wedstrijd weer met zijn basisacht starten. Noviomagum bleek al snel alleen een topper op papier. Binnen de lijnen was DOS veel te sterk voor de thuisploeg. DOS kwam snel op een 0-3 voorsprong. Het enige spannende moment in de wedstrijd was toen Noviomagum terugkwam tot 2-3. Hierna liep DOS weg naar een 5-12 ruststand en was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg had grote moeite om onder de verdedigende druk van de DOS-spelers uit te komen. Noviomagum probeerde nog met achterverdedigen en inzakken het ritme te breken, maar DOS bleef geduldig naar de oplossing zoeken. Met name bij de heren was DOS kwalitatief veel sterker.

Na rust werd DOS iets slordiger in het spel. Het was dat het 1e aanvalsvak halverwege het tweede deel even stil viel anders had DOS richting de dertig doelpunten gegaan. De uiteindelijke 13-22 overwinning liet niets aan duidelijkheid over. Hiermee bracht DOS de Nijmegenaren de eerste verliespunten toe en positioneert zich samen met Noviomagum aan kop van de ranglijst.

DOS 2 won eveneens eenvoudig in Zeist van RDZ 2 met 9-26 en blijft hierdoor koploper. DOS start deze week met de trainingen in de zaal. Na het spelen van enkele oefenwedstrijden, start de zaalcompetitie op 7 november met een uitwedstrijd tegen DKOD.