DOS boekt eenvoudige thuiszege

Na de nederlaag van vorige week, wilde DOS in de voorlaatste thuiswedstrijd voor de zaalcompetitie een goed resultaat neerzetten. Een goede start van de wedstrijd legde de basis voor een relatief eenvoudige overwinning op KZ Danaïden.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week waren er drie spelerswisselingen. Eline Geurtsen was weer fit genoeg voor een basisplaats, terwijl Cindy van Ettekoven en Mathijs de Rooij voor het eerst dit seizoen in de basis mochten starten. DOS begon scherp en gedreven aan de wedstrijd en pakte snel een voorsprong. Verdedigend had DOS haar zaakjes goed op orde en werden amper kansen weggegeven. Aanvallend speelde DOS zich goed onder de druk van KZ Danaïden uit. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong uitgebouwd naar zeven punten en het duel eigenlijk al beslist.

De thuisploeg kwam minder scherp uit de kleedkamer en de 10-3 ruststand  bleef lange tijd op het scorebord staan. In deze periode ging het 1e aanvalsvak erg slordig met de gecreëerde kansen om. Strafworpen en vrije ballen werden niet op waarde ingeschat en bij de afstandsschoten ontbrak het geluk. Het bracht DOS overigens geen moment in de problemen. DOS scoorde nog 11 doelpunten na rust. De gasten uit Leiden kregen de tweede helft meer ruimte om te scoren en maakten hier dankbaar gebruik van. Uiteindelijk won DOS eenvoudig met 21-12.

Koploper Noviomagum won eveneens en is de volgende tegenstander van DOS. In de laatste veldwedstrijd voor de zaal dus een echte topper tussen de nummers 1 en 2 van de ranglijst. De wedstrijd begint om 15.30 uur in Nijmegen.