SVM tactisch sterk tegen FC Driebergen

Algemeen Sport

De Maartensdijkse voetbaltrots SVM speelde zaterdag thuis tegen FC Driebergen met overtuiging, veel inzet en - vooral in de eerste speelhelft - snel en goed veldspel. FC Driebergen bleek een goede tegenstander.

Met snelle counters werd de SVM verdediging regelmatig onder druk gezet en er kwamen ook kansen. SVM goalie Stijn Orsel hield met goed keeperswerk de nul vast. Zijn Driebergse collega had daar meer moeite mee: eerst stelde Marcel Melissen met goede schoten hem op proef en na een klein kwartier spelen scoorde aanvoerder Diederik Hafkemeyer na een vlotte combinatie met een strakke schuiver de verdiende 1-0. Werd FC Driebergen gevaarlijk dan was er altijd weer de hard werkende Sjoerd Burgers en het slot op de verdediging Alexander McLean. Een tegentreffer van de gasten bleef echter niet uit, maar in de slotfase van de eerste helft zorgde SVM opnieuw voor veel verwarring in de Driebergse defensie en tikte Alexander McLean de 2-1 voorsprong binnen.

Na de theepauze een aanvallender FC Driebergen en een soms wat te nonchalant spelend SVM dat steeds minder gevaarlijk werd voor het FC Driebergen doel. Dit kwam de spanning ten goede maar geen van beide ploegen wist nog tot scoren te komen. SVM sprokkelde weer drie punten aan hun totaal toe en FC Driebergen blijft in de hoek waar de klappen vallen.

SVM 2 wist opnieuw even niet meer wat winnen is en verloor met 4-1 van JSV 3. Zaterdag 17 oktober spelen de Maartensdijkers opnieuw een thuiswedstrijd; ditmaal tegen het IJsselsteinse IJFC, dat dit weekeinde met niet minder dan 8 – 0 rode lantaarndrager 't Vliegdorp declasseerde.