Kinderboekenweek bij de boekhandel

Algemeen Algemeen

Tijdens de kinderboekenweek van 7 t/m 17 oktober staan de Bilthovense Boekhandel en Bouwman Boeken helemaal in het teken van grappige weetjes, leuke feitjes en fantastische boeken over natuur, wetenschap en techniek.

Bij de Kinderboekenweek hoort natuurlijk het kinderboekenweekgeschenk. Maar er is ook een gedichtenwedstrijd! Haal het formulier in de boekhandel, maak een prachtig gedicht lever het in. Geen zin in dichten maar ben je meer een Willy Wortel? Haal dan het formulier waarop je een eigen uitvinding kunt tekenen of omschrijven. Wie weet win je wel een mooie prijs.

In beide winkels kunnen kinderen een speurtocht doen met allerlei spannende vragen en proefjes. En natuurlijk is er de traditionele prijsvraag: 'Hoeveel snoepjes zitten er in de pot?' Wie het raadt krijgt de pot mét inhoud.

Op zaterdag 10 oktober om 10.30 kunnen kinderen van ongeveer 4 t/m 7 en hun (groot)ouders bij Bouwman Boeken genieten van het muzikale verteltheater  'De keus van de BoekenNeus'. Ook op zaterdag 10 oktober, van 19.00 uur tot 20.00, komt Govert Schilling bij Bouwman Boeken een speciale kinderlezing geven over zijn nieuwe boek Ongelofelijk raar/waar. Voor kinderen van 8 t/m 12 wordt het een leuke en interessante avond, alleen voor kinderen! De toegang is gratis. Wel graag vooraf aanmelden via info@bouwmanboeken.nl of 030-2200112.

Op zaterdag 17 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, zal goochelaar Niels iedereen versteld doen staan van zijn kunsten. Hij komt om 14.00 uur naar Bouwman Boeken in De Bilt, en daarna om 15.30 uur bij de Bilthovense Boekhandel .

Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op de websites www.bilthovenseboekhandel.nl en www.bouwmanboeken.nl.