Grabbelen in een boekenkist.
Grabbelen in een boekenkist.

'Raar maar waar' in de bibliotheek

Algemeen Algemeen

De groepsbezoeken van basisscholen bij de plaatselijke Bibliotheek zijn op 21 september gestart. Kinderen uit groep vijf van Biltse basisscholen kwamen naar de Bibliotheek om alles te horen over wat je er kunt vinden.

Eerst kregen de kinderen leuke sites over lezen, boeken en filmpjes te zien. Daarna gingen ze zelf aan de slag met een speurtocht. Wie alle vragen van de speurtocht goed beantwoordde, mocht de kluis kraken en kreeg een speciale verrassing.

Raar
De groepsbezoeken waren in het kader van de Kinderboekenweek; het thema is 'Raar maar waar'. De Kinderboekenweek is van 7 tot en met 18 oktober. Tijdens het groepsbezoek ontdekten de kinderen dat er veel kinderboeken met verhalen bestaan die raar maar waar zijn of over natuur, wetenschap en techniek gaan.

Omgeving
De hele Kinderboekenweek kunnen kinderen een gratis speurtocht doen in de Bibliotheek Bilthoven en Maartensdijk. Voor alle kinderen uit de gemeente is er op 11 oktober in Theater Figi in Zeist een gratis Kinderboekenfeest met de schrijvers Janneke Schotveld (Superjuffie), Anna Woltz (Honderd uur nacht), Marcel van Driel (Superhelden), Natascha Stenvert (Kolletje) en Simon van der Geest, die het Kinderboekengeschenk schreef. Meer informatie is te vinden op www.ideacultuur.nl.           
(Simone Bronkhorst)

Afbeelding