Irene 1 op scherp (foto Ron Beenen).
Irene 1 op scherp (foto Ron Beenen).

Knappe overwinning Irene

Algemeen Sport

Zaterdag 3 oktober speelde het eerste damesteam van Irene volleybal in een goed gevulde Kees Boekehal in Bilthoven. Irene won deze eerste thuiswedstrijd met 4-0.

Na de nederlaag van vorige week in de eerste competitiewedstrijd was het jonge Irene team erop gebrand om tegen DOSKO D1 uit Stolwijk een goed resultaat neer te zetten. Opdracht van coach Erna Everaert was om moeilijk te serveren zodat de Stolwijkenaren hun beste aanvallers niet in stelling konden brengen.

Irene, kennelijk geïnspireerd door het Nederlands damesvolleybalteam, voerde deze opdracht perfect uit. DOSKO was daardoor niet in staat hun aanvalskracht uit te buiten. De enkele keren dat DOSKO daar wel in slaagde stond de verdediging van Irene als een huis. Hierdoor won Irene de meeste rally's. 'Ik ben zeer tevreden over mijn team', aldus Irene coach Erna Everaert. 'Om te zorgen dat we extra scherp aan de wedstrijd begonnen hebben ze een intensievere warming up gedaan dan normaal. Dat pakte erg goed uit waardoor DOSKO vanaf het begin achter de feiten aanliep. Het is mooi om te zien hoe hard deze meiden vooruit gaan'.

Op vrijdag 9 oktober om 19.30 uur speelt Irene D1 een uitwedstrijd tegen VELO D1 in Wateringen.