Spelmoment uit TZ – KVS.

Tweemaal Zes verliest

Na de nederlaag van vorige week tegen DeetosSnel, speelde Tweemaal Zes afgelopen zaterdag thuis tegen KVS. De ploeg uit Scheveningen degradeerde afgelopen jaar uit de Ereklasse en raakte bijna de gehele basisploeg kwijt. Maar er staat meer dan voldoende talent te wachten om de vrijgekomen plaatsen in te nemen.

Voor Tweemaal Zes was het vooral zaak om een betere wedstrijd op de mat te leggen dan vorige week. Dit moest echter wel gebeuren zonder de geschorste Joep Gerritsen en afwezige Randy Bruintjes. Op hun plek speelden Joel van Steenpaal en Tim Meijers. Beide speelden een prima pot, waarin Tim Meijers zich weer ouderwets onderscheidde met acht doelpunten.

Knokken
In de eerste helft maakte KVS al snel het eerste doelpunt, waarna het in de vernieuwde samenstelling van het eerste aanvalsvak even zoeken was. Na enkele aanvallen scoorde Tim Meijers van afstand. Om en om scorende zochten beide ploegen met een magere 6 – 6 ruststand de kleedkamer op. Na de rust werd er gelukkig voor het publiek meer gescoord. De start was overduidelijk voor KVS. Twee snelle goals zorgden voor een voorsprong. Tweemaal Zes knokte zich echter terug in de wedstrijd en pakte zelfs de voorsprong. Op dat moment werd KVS echter weer sterker, vooral vanwege het lengte-overwicht van die ploeg. Geert Drost kwam Joel van Steenpaal vervangen, vooral om de verdedigend rebound meer te ontregelen. Dit lukt een aantal keer prima, echter kon het andere vak het balbezit niet omzetten in doelpunten. Aan het einde van de wedstrijd wist KVS vijf keer op rij te scoren, waar Tweemaal Zes niet de power had om daar wat tegenover te zette. Uiteindelijk kwam er een 15 – 18 eindstand op het scorebord.

Het is duidelijk dat de vorm van het vorige seizoen er nog niet is. Dat is jammer, want in dat geval hadden er de eerste twee wedstrijden zeker al punten in gezeten. Dit zal snel anders moeten, omdat alle andere ploegen al punten hebben gehaald. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Avanti.