De winnaars van de Wielerronde 2015: Chantalle Timmer (dames), Robert Gaasenbeek (heren) en Erwoud van der Linden (jeugd). Zittend: Danilo Stoof (Kindambassadeur Spieren voor Spieren).
De winnaars van de Wielerronde 2015: Chantalle Timmer (dames), Robert Gaasenbeek (heren) en Erwoud van der Linden (jeugd). Zittend: Danilo Stoof (Kindambassadeur Spieren voor Spieren).

Wielerronde Westbroek weer groot succes

Algemeen Sport

Zaterdag 29 augustus klonk voor de zesde keer het startschot voor de Wielerronde van Westbroek. Een evenement dat in vijf jaar een begrip werd in het dorp en inmiddels wijd en zijd bekend is. De opbrengst ervan gaat naar Spieren voor Spieren.

door Walter Eijndhoven

De 69 deelnemers stonden te trappelen van ongeduld om van start te mogen gaan. Nadat het Westbroekse volkslied had geklonken, gezongen door Lia Verheul, klonk het startschot en weg waren ze. Links en rechts werden de iets minder snelle goden ingehaald door toppers als Robert Gaasenbeek. Nog meer dan een uur fietsen, met snelheden ruim boven 40 kilometer per uur, op weg naar de finish.

De zon deed goed zijn best om van de zesde Wielerronde een succes te maken. Jan Hennipman, één van de organisatoren vertelt: 'Natuurlijk speelt het weer een grote rol in een succesvol verloop van dit evenement, zon en 23 graden. Wat wil je nog meer? Beter kun je het niet treffen. Ook voor de fietsers is dit natuurlijk optimaal. Natuurlijk kunnen Pieter en ik zo'n evenement niet alleen organiseren. Ongeveer zeventig vrijwilligers staan ons bij en iedereen neemt wel een taak op zich. Niet alleen bij het assisteren tijdens de Wielerronde, maar ook bij het Kinderplein zijn vrijwilligers actief, met onder andere springkussens, schmink en dergelijke. Daarnaast moet alles aan het begin van de dag worden opgebouwd en 's avonds weer worden afgebouwd'.

Doel
Elke fietser stelt tijdens de Wielerronde zijn of haar eigen doel. Gewoon lekker uitfietsen en genieten van het natuurschoon, in en rond Westbroek of gaan voor die felbegeerde eerste plaats. De rit bestond weer uit zes ronden van 7,7 kilometer. Elke ronde werden de fietsers toegejuicht door het toegestroomde publiek, of je nu in de kopgroep fietste met 50 kilometer per uur of op je dooie akkertje alleen langsfietste. Wat een geweldige sfeer. Na ruim een uur keihard fietsen kwam de kopgroep op de finish af, in een massasprint. Hoe spannend kan het zijn. De Tour de France in het klein. Na het bekijken van de foto-finish werd de winnaar van de Wielerronde 2015 bekendgemaakt.

De uitslag
Bij de heren: 1. Robert Gaasenbeek (tevens snelste Westbroeker, dus dubbele prijs), 2. Remco Leeflang, 3. Hans Schuurman. Bij de dames: .1. Chantalle Timmer, 2. Rianne Evers, 3. Lize de Groot. Bij de jeugd: 1. Erwoud van der Linden, 2. Rick Westeneng, 3. Wouter Floor. De groene trui voor de langzaamste deelnemer werd aan Marja Kalisvaart uitgereikt. De zwarte band voor de meest strijdlustige renner was voor Marcel Gaasenbeek (als 9-jarige onder begeleiding van zijn opa 4 ronden uitgefietst). En de pechpet was dit jaar voor Jan Overeem (had een klein aanrijdinkje, met kapot wiel tot gevolg, zelf ongedeerd).

Hennipman tot slot: 'De opbrengst voor 'Spieren voor Spieren' is nog niet bekend, maar als organisatie hopen wij wederom in de buurt te komen van 5.000 euro, net als in 2014'.

 In een treintje, op naar de finish.