Tweemaal Zes verliest seizoen-ouverture

In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen heeft TZ een nederlaag geleden in Dordrecht. Dat er uiteindelijk maar een verschil van drie doelpunten op het bord stond, was vooral te danken aan het feit dat men hard bleef werken voor de doelpunten. Maar het was verre van een goede wedstrijd die de ploeg van Eric Geijtenbeek op de mat legde.

TZ had gehoopt het nieuwe Hoofdklasseseizoen op een betere manier te beginnen. Maar het is nog even zoeken naar het goede spel waarmee men vorig jaar uiteindelijk een gedeelde derde plek in de veldcompetitie veroverde. Met één wijziging in de basis acht, Rianne Kruit heeft een plek in het eerste team verworven, is het de doelstelling om opnieuw te handhaven in de Hoofdklasse.

Afgelopen zaterdag begon men mat aan de eerste wedstrijd van het seizoen. DeetosSnel schoot de eerste aanvallen met scherp en leek ruim weg te lopen bij TZ. DeetosSnel kon dit hoge percentage echter niet vasthouden waardoor TZ de aanvallen van de tegenstander snel kon afbreken in de rebound. Bij rust stond het 10 – 6 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de rust was er een lichte verbetering in het spel van TZ maar nog zeker niet het niveau dat de ploeg in huis heeft. Langzaamaan kroop men wel dichterbij en de mogelijkheden waren er zeker om langszij te komen. Tim Meijers viel nog in en wist in korte tijd twee doelpunten te forceren. Mooi om te zien dat hij het na twee jaar afwezigheid nog steeds in zijn mars heeft. Eindstand 17 - 14.

Volgende week staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. Wederom een mooi affiche. Om 15.30 uur neemt TZ het op tegen KVS uit Scheveningen. Voor deze wedstrijd speelt om 14.00 uur het tweede team tegen het Friese De Walden.