Op de foto de spelers van DOS 1 van dit seizoen met links teammanager Luc den Otter en rechts trainer/coach Steven Brink.
Op de foto de spelers van DOS 1 van dit seizoen met links teammanager Luc den Otter en rechts trainer/coach Steven Brink.

DOS start met ruime overwinning

Algemeen Sport

Na een prima verlopen voorbereiding met overwinningen op erkende tegenstanders, waren de verwachtingen in Westbroek hoog gespannen. Terecht of niet, van de promovendus werd niets minder dan een overwinning verwacht in de eerste wedstrijd in de 1e klasse.

DOS kent drie nieuwe gezichten in de basis. Vanuit de A1 is Bas de Jong doorgedrongen tot de hoofdmacht. Verder hebben nieuwelingen Eline Geurtsen en Anouk van Brenk ook een plek bemachtigd in het eerste team. Coach Steven Brink moest op het laatste moment nog een wijziging doorvoeren. Een uur voor aanvang van de wedstrijd moest Cindy van Ettekoven afhaken. Ondanks behandeling bij de fysio, was zij toch niet fit genoeg. DOS beschikt dit seizoen over een sterke en brede selectie waardoor Shanna Versteeg Cindy kon vervangen.

Het eerste kwartier van de wedstrijd tegen het Haagse ALO verliep wat gespannen voor de thuisploeg. In deze periode wilde DOS te graag. Verdedigend was het te onrustig en in de aanval was het spel te ongeduldig. Veel te snel werden de kansen genomen en verkeerde keuzes gemaakt. Na deze periode bij een 4-6 achterstand pakte DOS de draad weer goed op en bouwde een veldoverwicht op. Verdedigend was DOS bij de les en de kansen in de aanval kwamen voort uit goede aanvals-opbouwen. De Westbroekers kwamen gelijk bij 6-6 en pakten een voorsprong bij 8-6. Net voor rust kon zelfs een vier punten voorsprong worden gepakt bij een 12-8 stand halverwege.

Na rust gaf DOS deze voorsprong niet meer uit handen en kwam de overwinning geen moment meer in gevaar. Ondanks de hoge temperatuur en de volle zon hield DOS het tempo hoog. ALO kon het tempo van DOS niet meer volgen en het was genieten voor het vele publiek langs de lijn De goed leidende scheidsrechter blies bij een mooie eindstand van 26-16 deze middag voor de laatste maal. Coach Steven Brink was trots op zijn ploeg bij het debuut in de 1e klasse.

DOS 2 startte ook goed en won met 19-13 van Woudenberg. Volgende week wacht een uitwedstrijd in Terschuur tegen Revival. Het aanvangstijdstip is om 15.30 uur. Voorafgaand treffen beide reserve teams elkaar om 14.00 uur.