Homayun Sharifi komt in de regio ter plekke computerproblemen verhelpen.
Homayun Sharifi komt in de regio ter plekke computerproblemen verhelpen.

24/7 computerhulp

Algemeen Zakelijk

Homayun Sharifi is de drijvende kracht achter Computerhulp Midden Nederland en regelmatig in deze omgeving te zien in zijn opvallende auto. Homayun is een soort PC- dokter die huisvisites aflegt om computerproblemen te verhelpen.

Datarecovery van gecrashte systemen is een van zijn specialiteiten. Computers die een virusbesmetting opgelopen hebben, uitermate traag zijn of andere ziektes vertonen, krijgt hij weer aan de praat. Mocht een recovery lang duren, dan gaat het apparaat mee en wordt desnoods voor een vervangende computer of laptop gezorgd.

Hoe ver gaat dag en nacht
24 uur per dag, 7 dagen in de week computerhulp verlenen klinkt bijna te luxe om waar te zijn. Hoe serieus moet je dat nemen? Homayun: 'Als er echt een dringend probleem is, dan ben ik er beslist om het op te lossen. Meestal kan ik iemand telefonisch even op weg helpen maar als een bedrijf plat ligt vanwege een storing dan kunnen ze gerust een beroep op me doen. Veel gehoorde klachten zijn natuurlijk trage verbindingen of het geheel wegvallen van internet. Vaak is het een kwestie van een modem resetten en een computer herstarten, daar hoef ik niet voor te komen. Vervelender wordt het als er sprake is van virussen en spyware. Ik ben dan ook een groot voorstander van een goede virusscanner en het maken van regelmatige back-ups. Ik kom regelmatig bij bedrijven en verbaas me erover hoe vaak dit niet goed geregeld blijkt te zijn. Ik kom dat vaak tegen bij ZZP-ers waar meestal een laptop zowel zakelijk als privé wordt gebruikt, maar ook bij grotere ondernemingen laat de veiligheid nog wel eens te wensen over.'

Computer APK
'Structureel onderhoud van computerapparatuur verlengt de levensduur en verbetert het gebruiksgemak', vertelt Homayun. 'Het klinkt misschien raar, een APK voor je computer, maar ook die heeft van tijd tot tijd onderhoud nodig. Hierbij worden belangrijke onderdelen van de computer gecontroleerd en schoongemaakt. De laatste updates van het systeem en software worden geïnstalleerd, overbodige software wordt verwijderd en de hardware wordt gereinigd.' Het is maar een van de vele services die Computerhulp Midden Nederland biedt. Inmiddels wordt hij ook regelmatig gevraagd te adviseren bij aanschaf van nieuwe apparatuur. Als je weet wat een computer moet kunnen, maar niet weet aan welke specificaties die dan moet voldoen, is Homayun er om te helpen. Oók bij de aanschaf en de installatie van een nieuw of refurbished systeem.
 
Samenwerken
Sinds kort werkt Computerhulp Midden Nederland samen met Pauw automatisering. Rob Meeuwissen van Pauw: 'Samen vormen we een prachtig team waardoor we computernetwerken met de nieuwste technologieën kunnen aanleggen en onderhouden. Homayun is overal snel ter plekke en heeft een hoog servicelevel. Dat maakt het reuze prettig om mee samen te werken. Niet alleen ik, maar ook de klanten zijn gebaat bij deze werkwijze waarbij continuïteit en betrouwbaarheid gewaarborgd zijn.