Het Lichtruim is te vinden aan het Planetenplein 2 te Bilthoven.
Het Lichtruim is te vinden aan het Planetenplein 2 te Bilthoven.

Open Huis Het lichtruim

Algemeen Algemeen

Zaterdag 5 september houdt Het Lichtruim aan het begin van het nieuwe seizoen een Open Huis. Van 13.00 tot 16.00 uur staan alle deuren open om te laten zien wat er allemaal gebeurt. Dit jaar werken ook De Schaapskooi en winkeliersvereniging Planetenbaan mee. Het wordt een bruisende boel in en om Het Lichtruim.

Er zijn lezingen, presentaties, muzikale optredens, dansuitvoeringen en activiteiten waar jong en oud aan mee kunnen doen. In de hal staat een informatiemarkt van alle participanten van Het Lichtruim. Buiten op het plein staat een podium waar de hele middag van alles te zien en te beleven valt. Ook de winkeliersvereniging is hier actief.

Open lessen
Een greep uit het aanbod: het KunstenHuis verzorgt open lessen, Theaterschool Masquerade en Dansschool geven workshops Theater en Circus,  in basisschool Wereldwijs is poppentheater Juffrouw Stippel actief, in de bibliotheek is SeniorWeb aanwezig om vragen te beantwoorden en wordt de hele dag voorgelezen.  Kinderen kunnen meedoen aan de speurtocht 'Waar is Wally?', die door het hele gebouw loopt.  Voor jongeren is er de dj-school en zijn er lessen urban en streetdance. In De Schaapskooi kunnen kinderen vogelhuisjes maken, pony rijden en zich laten schminken. Het volledige aanbod is op www.hetlichtruim.nl. nog eens na te lezen.