Irene MB1 focust zich weer op de competitie. (foto Ron Beenen)
Irene MB1 focust zich weer op de competitie. (foto Ron Beenen)

Irene MB1 vijfde van Nederland

Algemeen Sport

De 8 sterkste teams van Nederland (categorie 15-16 jr.) waren zaterdag 18 maart naar Doetinchem afgereisd om uit te maken wie er volleybalkampioen van Nederland zou worden. De loting was Irene niet echt gunstig gezind: Irene was in de poule ingedeeld met grootmachten VC Sneek en Sliedrecht Sport, het vierde team in de poule was Halley uit de Achterhoek.

Zwakke tegenstanders kom je in deze fase van de competitie natuurlijk niet meer tegen. Het toernooi begon dan ook moeizaam voor Irene, al snel stonden de Bilthovense meiden flink achter tegen Sliedrecht Sport. Door de spanning maakte Irene duidelijk meer fouten dan normaal. Vooral serverend werden er veel missers geproduceerd. Via 12-6 werd het zelfs 21-19 achter. Vanaf dat moment nam Irene het heft in handen, dat alsnog leidde tot een 25-23 winst. De tweede set ging ruim naar Sliedrecht en eindigde deze wedstrijd in 1-1.

Sneek
In de tweede wedstrijd stond titelverdediger VC Sneek op het programma. Inmiddels hadden de Irene meiden alle schroom van zich af gegooid en er ontspon zich een spannende strijd. Irene had zelfs enkele setpoints. Sneek trok echter aan het langste eind en won de set. Sneek won de wederom spannende tweede set. Irene moest in de laatste wedstrijd van deze poule van Halley winnen om een plaats in de halve finale te veroveren.

Vijfde
Nadat de Irene meiden de eerste set knap wonnen was de tweede set allesbepalend voor plaatsing in de halve finale. Helaas verloor Irene die tweede set alsnog en behaalde daardoor de vijfde plaats. Desondanks was Irene coach Erna Everaert niet ontevreden: 'Meer dan 80 clubs deden mee aan dit kampioenschap. Een vijfde plaats is voor ons dan ook een knappe prestatie. Helaas slaagden we er niet in om boven ons zelf uit te stijgen. We moeten ons nu weer focussen op de competitie, want daar zijn nog mooie prijzen te winnen'.             (Michel Everaert)