De B1 meiden van Irene gaan vol voor de titel.
De B1 meiden van Irene gaan vol voor de titel.

Flitsende competitiestart Irene MB1

Algemeen Sport

Na de tweede plaats in het regionaal kampioenschap van vorig seizoen willen de meiden van Irene MB 1 dit jaar duidelijk meer. De meiden zijn gretig, de kern van het team is bij elkaar gebleven en er zijn een paar goede nieuwe speelsters bij gekomen.

Het Bilthovense team maakt er op het veld geen geheim van dat enkel de titel in deze competitie goed genoeg is. Nadat vorige week met 4-0 van aartsrivaal Keistad gewonnen werd was deze keer Albatros uit Amsterdam aan de beurt.

Overwinning
Van de bekende Amsterdamse branie was echter niets te merken, vanaf het eerste punt was het alles Irene wat de klok sloeg. De perfecte passes van Luka de Large stelden spelverdeelster Maaike Scharrenburg in staat haar aanvalsters in stelling te brengen. Albatros had geen antwoord op het snelle aanvalsspel van Irene en ook verdedigend speelde Irene een sterke wedstrijd. Als Albatros dan eindelijk dacht zelf met een harde aanval te scoren was er elke keer wel een Irene verdedigster die een hand onder de bal wist te krijgen waarna Irene alsnog het punt binnen wist te halen met als gevolg in zeer overtuigende 4-0 overwinning. Coach Erna Everaert was erg tevreden: 'We speelden een degelijke wedstrijd en hielden de concentratie de hele wedstrijd goed vast, de nieuwelingen lijken zich goed en snel aan te passen in het team en dat is belangrijk want volgende week spelen we de topper tegen PDK Huizen'.  
(Jack van Asperdt)