Er was toch nog even schaatsplezier op het Biltsche Meertje dit seizoen.
Er was toch nog even schaatsplezier op het Biltsche Meertje dit seizoen.

Verzilveren van het IJsgarantie-abonnement IJBM

Algemeen Sport

Op zaterdag 4 maart kan iedereen die deze winter een schaatsabonnement gekocht heeft voor het Biltsche Meertje vanaf 13.00 uur gratis schaatsen op de Vechtse banen. IJBM-ers zullen zorgen voor een gastvrije ontvangst en begeleiding.

Hoewel het deze winter korte perioden flink gevroren heeft is IJBM er niet aan toe gekomen om de natuurijsbaan officieel te openen. Dat kan pas als er 10 cm ijs ligt en dat hebben we dit jaar niet gehaald. Toch hebben veel mensen de kans aangegrepen om op eigen gelegenheid op het Biltsche Meertje te schaatsen. Weliswaar zonder faciliteiten als koek en zopie, schaatsen slijpen etc. maar toch aangenaam ijsplezier.

Het aantal mensen dat hier spontaan op afkomt maakt maar weer eens duidelijk dat bij velen een diepe wens bestaat om de ijzers onder te binden, het hoort gewoon bij de winter. Maar goed, het was wat pover, zeker voor de mensen die IJBM gesteund hebben door een abonnement aan te schaffen.

Daarom bieden we aan deze groep de mogelijkheid om op zaterdag 4 maart vanaf 13.00 uur op de Vechtse banen met ons te schaatsen. Het abonnement dient als toegangsbewijs. We hebben vorige winter voor het eerst aan onze natuurijsleden een middag schaatsplezier aangeboden en dat is goed bevallen.

Ook abonnementhouders van voorgaande jaren zijn welkom, zij moeten de normale entree betalen. De ouders van de jeugdschaatsers worden ook uitgenodigd, we sluiten daarmee op zaterdag 4 maart de winter af met een gezellige 'IJBM meet and greet'.

Op die dag wordt op de overdekte binnenbaan het NK shorttrack voor junioren verreden, een mooie gelegenheid om een glimp op te vangen van deze kunstenaars van de balans.