Schaatsen op het Biltsche Meertje.
Schaatsen op het Biltsche Meertje.

Natuurijsbaan met ijsgarantie

Algemeen Sport

Start verkoop abonnementen op 19 november

Het Biltsche Meertje is historische thuisbasis van de schaatsvereniging IJBM. Een unieke schaatsgelegenheid in onze gemeente, tenminste als de vorst dat toelaat. Dan binden jong en oud de ijzers onder om op de gezellig verlichte ijsbaan aan de rand van landgoed Houdringe te genieten en te ontmoeten.

Op zaterdag 19 november start IJBM met de verkoop van abonnementen voor de unieke natuurijsbaan. Met een abonnement ben je niet alleen goedkoper uit als de baan open gaat maar steun je ook de ijsvereniging. En niet onbelangrijk: je hebt straks voorrang bij de kassa. IJBM wil natuurijsleden ook bedienen als koning winter het laat afweten. Daarom bieden ze aan iedereen, die een abonnement op de natuurijsbaan aanschaft, de mogelijkheid om op de kunstijsbaan te schaatsen. Het afgelopen jaar organiseerden ze voor het eerst een middag schaatsplezier onder begeleiding van enthousiaste trainers. Dat is goed bevallen. Indien het niet wintert kan het abonnement via IJBM worden gebruikt als toegangsbewijs op de Vechtse banen in Utrecht.

Mogelijkheid
Zaterdag 19 november is de eerste en eenvoudigste mogelijkheid om aan een abonnement te komen. De verkoop is van 14.00 tot 16.00 uur in het clubhuis van IJBM, Vissersteeg 1. De kosten zijn 15 euro voor boven de 16 en 7,50 euro voor onder de 16 jaar. Als je niet kunt komen op de 19-de dan kun je de abonnementen ook bestellen. Dat is wel wat ingewikkelder en de ijsclub rekent ook administratiekosten. Neem dan contact op met secretaris@ijbm.nl