Viltwerk van Elsie le Coq
Viltwerk van Elsie le Coq

Viltwerk bij Galerie voor Kunst

Algemeen Kunst & Cultuur

Galerie Ruimte voor Kunst, Dorpsstraat 42, de Bilt exposeert van 20 januari tot en met 11 maart Elsie le Coq met haar viltwerk. De tentoonstelling wordt feestelijk geopend op zaterdag 21 januari om 17.00 uur.

Vanuit haar atelier in Hilversum maakt Elsie le Coq haar viltontwerpen en vertelt zij met liefde over haar werk: 'Als ik in mijn werkruimte de wol uitspreid, geschoren van de vacht en daarna gewassen, dan voel ik me zo rijk met dit materiaal gegeven door de natuur, dan denk ik: 'dit zou iedereen moeten zien, voelen'. Het uitoefenen van dit oeroude ambacht is voor mij een manier om mijzelf in uit te drukken, ik 'schilder' met wol. Als jong meisje speelde ik al met textiel, lapjes, draden en wol. Later was ik juf op de vrije school en ontdekte ik mijn liefde voor natuurlijke materialen.

Elsie is zelf aanwezig op 21, 22, 23 en 28 januari en (daarna) andere dagen. De openingstijden zijn woensdag t/m vrijdag (11.00 tot 18.00 uur), zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. (Flox den Hartog Jager)