Mede-eigenaar Friso Hennings Backer oefent het trommelen alvast voor de ijssalon.
Mede-eigenaar Friso Hennings Backer oefent het trommelen alvast voor de ijssalon.

Burano weekendgalerie De Bilt

Algemeen Kunst & Cultuur

Vier weekenden in november is Gelato Burano geen ijssalon, maar een galerie met kunst en kunstnijverheid. Vier kunstenaars – Ans Oudendijk, Pleuni Erbrink, Sonja Bruil en Yvelotte Hennings – kregen de mogelijkheid hun kunst gedurende die tijd te laten bewonderen. Gastexposanten (de jonge kunstenaars Maaike Ebbinge (sieraden) en lsabelle Backer (fotografie)) schuiven eveneens aan.  

Pleuni Erbrink maakt tassen en klein-lederwaren van kwaliteitsleer, origineel en met veel praktische snufjes. Nooit meer de complete tas omkeren op zoek naar sleutels, pasjes en lippenstift. Sonja Bruil maakt kleurige schilderijen, Hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer je ontdekt. Intrigerend zijn ze beslist Op locatie tekent Sonja portretjes met een knipoog (met uitzondering van 6 en 12 november). De landschappen van Ans Oudendijk zijn mooie, verstilde beelden. Voor de Burano-galerie heeft ze gekozen voor het thema 'water'. Yvelotte Hennings maakt beeldjes (keramiek), die in al hun eenvoud een verhaal vertellen. Zij is tevens de auteur van 'n Tijd van Leven (Alex Meijer & Co. drie generaties koffiebranders in Amsterdam).

Geopend
De weekendgalerie aan de Dorpsstraat 60 is geopend op de zaterdagen 5, 12, 19 en 26 november en de zondagen 6, 13, 20 en 27 november telkens van 11.00 tot 17.00 uur. Meer info bij Yvelotte Hennings, tel. 06 19941464. Zaterdag 5 november rond 11 uur wordt het publiek 'opgetrommeld' door een Djembé-kwartet in de Dorpsstraat om een kijkje te komen nemen. [HvdB]