Met het doorknippen van een lint wordt de speeltuin officieel geopend.
Met het doorknippen van een lint wordt de speeltuin officieel geopend.

Speeltuin Maurice Materlinckweg feestelijk geopend

Algemeen Jeugd

door Walter Eijndhoven

Zaterdagmiddag 27 augustus van 'drie tot vijf uur' was de feestelijke opening van de vernieuwde speeltuin aan de Maurice Materlinckweg in De Bilt. Veel omwonenden, sponsoren en belangstellenden kwamen 's middags een kijkje nemen en proostten met elkaar op de mooie speeltuin.

Het speelveldje aan de Maurice Materlinckweg in De Bilt zag er begin dit jaar nog mistroostig uit. Een afgebladderde wip, schommels en andere kapotte speeltoestellen vielen direct op. Maar daar is nu niets meer van te merken. Alle toestellen staan netjes in de verf, de bankjes staan er mooi bij, de hele speeltuin ziet er spic en span uit. Sharon Heesen, één van de organisatoren: 'De hele wijk is blij met dit resultaat, al duurde het even voor het zover was. Al vanaf oktober 2014 waren wij bezig met het aanvragen van subsidie bij de gemeente, maar steeds kregen wij nul op het request. Tot het verhaal de media inging. Toen ging het balletje rollen. De gemeente De Bilt sprong bij, maar wij moesten zelf voor sponsors zorgen. Natuurlijk zijn wij daar direct naar op zoek gegaan en gelukkig waren velen ons goed gezind: bij Verfhuis Bilthoven kregen wij korting op de verf, de Rotary Bilthoven steunde ons met een geldbedrag en Hoefakker verzorgde het gras in de speeltuin'.

Onderlinge band
Denise, één van de wijkbewoonsters vult aan: 'De gemeente is erg voor burgerparticipatie. Zij heeft ons weliswaar gesteund met een subsidie, maar de werkzaamheden zijn verricht door vrijwilligers uit onze buurt. Dat schept een onderlinge band. Doordat je met elkaar iets doet, leer je elkaar toch op een andere manier kennen. Goed dat zo'n initiatief burgers bij elkaar brengt'. Ondanks de warmte waren tijdens de opening zo'n 60 kinderen aanwezig, met ouders en opa's en oma's. Bram's Pannenkoeken was aanwezig met een kraam, er stond een ijskraam, een springkussen, kinderen konden een 'glittertattoo' op hun arm krijgen en het geheel was versierd met ballonnen.

Heesen: 'De wijk is blij met ons initiatief. Niet alleen hebben wij nu een mooie speeltuin voor onze eigen kinderen, maar ook kinderen uit omringende wijken komen hier vaak spelen en hebben plezier met elkaar. Daar doe je het allemaal voor, toch?'