FC De Bilt bekert door

FC De Bilt heeft een knappe prestatie geleverd door zich via een moeilijke poule te kwalificeren voor de knock-outfase in de bekercompetitie.

Op zaterdag 20 augustus ontving FC De Bilt de moeilijke tegenstander Delta Sports uit Houten. In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht, maar na rust was FC De Bilt de betere ploeg en scoorde Steven van den Berg twee prima doelpunten.

SVL
Op dinsdagavond 23 augustus kwam SVL op bezoek. De ploeg uit Langbroek is in het afgelopen seizoen gedegradeerd uit de hoofdklasse, maar is duidelijk een zeer goede eersteklasser. In de eerst helft liep FC De Bilt dan ook achter de feiten aan en had geluk dat het bij rust slechts 1-2 stond dankzij een doelpunt vlak voor rust door Tom Karst. In de tweede helft een heel ander FC De Bilt en SVL mocht van geluk spreken dat het slechts bij een doelpunt van Tim Elders en een van Joey de Ruyter bleef, want de score had veel hoger kunnen uitpakken dat de knappe 3-2 overwinning van de Biltse FC.

Kampong
De laatste wedstrijd betrof de uitwedstrijd tegen Kampong op zaterdag 27 augustus. Op deze warme middag zagen de toeschouwers een matige wedstrijd, waarbij vooral Kampong erg weinig liet zien; behoudens de drie oudjes die nog zeer behoorlijk kunnen voetballen. FC De Bilt had deze wedstrijd gemakkelijk kunnen winnen, maar de scherpte ontbrak of het zat tegen.

Competitie
Met twee overwinningen en een gelijkspel werd FC De Bilt winnaar van de poule en wacht af wie bij loting de volgende tegenstander gaat worden. Zaterdag 3 september begint de competitie met de thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen TAVV.