FC De Bilt haakt af voor kampioenschap

Na de winst op Zevenhoven en het gelijkspel tussen de twee koplopers had FC De Bilt theoretisch de kans om toch nog kampioen te kunnen worden. Hiervoor moest dan wel op zaterdag 7 mei uit tegen Scherpenzeel worden gewonnen en moesten de koplopers nog wat punten laten liggen. Het pakte op die zonnige zaterdag anders uit.

Tot de eerste extra drinkpauze vanwege het warme weer, was het een gelijk opgaande wedstrijd. Na een half uur kreeg FC De Bilt twee dotten van kansen en het was wachten op de openingstreffer door een Biltse speler, maar in de 31e minuut scoorde Scherpenzeel de 1-0. Enkele minuten later kreeg Scherpenzeel een vrije bal op de eigen helft. De Biltse verdediging lette niet goed op: 2-0.

Scherpenzeel in vreugde, want zij hadden nog een enkel puntje nodig om zich op eigen kracht veilig te spelen en dat leek nu wel goed te zitten. Maar binnen een minuut nam Maties Heesbeen een schitterende corner, die door Tom Karst perfect werd ingekopt: 2-1.

In de eerste minuut na rust kreeg Bart Kuypers op aangeven van Tom een mooie kans, maar zijn schot ging rakelings langs de kruising. In de 66e minuut kopte Tom op fraaie wijze de gelijkmaker achter de Scherpenzeelse goalie: 2-2 Enkele minuten later was het Vincent van Bueren die voor de 2-3 zorgde. In de 75e minuut scoorde Scherpenzeel de gelijkmaker en in de 82e minuut scoorde zij zelfs de 4-3 (einduitslag).

Zaterdag 14 mei komt één van de koplopers naar De Bilt. FC De Bilt zal uiteraard zijn sportieve plicht vervullen en zich daarna gaan voorbereiden op de nacompetitie.