De Bilt op weg naar het doel van Zevenhoven.
De Bilt op weg naar het doel van Zevenhoven. foto Henk Willemsen

FC De Bilt wint

Na een aantal wedstrijden zonder overwinning heeft FC De Bilt eindelijk weer eens een driepunter gepakt. Laagvlieger Zevenhoven werd in eigen huis eenvoudig aan de kant gezet.

Over de eerste helft is er weinig te vertellen. De ploegen hielden elkaar in ieder geval in evenwicht waardoor de ruststand 1-1 was. De scheidsrechter van dienst trakteerde Joey de Ruijter op een (2e) gele kaart, toen Joey op een zijns inziens 'normale' manier opheldering kwam vragen over zijn eerder ontvangen gele kaart.

Tien man
In de tweede helft was er niets te zien van het feit dat De Bilt met een man minder op het veld stond. Na 10 minuten spelen hadden Steven en Mike al voor het verschil gezorgd, 3-1. De Bilt kreeg nog een aantal mogelijkheden om de score op te voeren, maar andere keuzes zorgden er voor dat de kansen niet omgezet werden in een doelpunt. Zevenhoven probeerde het wel, maar kwam maar zelden tot een uitgespeelde aanval.

Slijtage
Ondertussen was het wel een slijtageslag aan het worden. Na een uur spelen waren alle wisselspelers (noodgedwongen) ingezet; veel spelers speelden op het tandvlees waardoor het laatste kwartier vooral tegenhouden was. Zevenhoven kwam nog tot één enorme kans. Jelle Godefroy was scherp en hield de bal buiten het doel.

Kier
Door deze overwinning en het gelijke spel tussen Almere en Aalsmeer wordt de deur naar de titel ook weer op een kiertje gezet. Met nog twee wedstrijden te spelen heeft De Bilt 3 punten achterstand op beide ploegen. Aangezien Aalsmeer op de laatste speeldag naar sportpark Weltevreden komt kan De Bilt op eigen kracht gelijk komen. Bij Almere zal dit een stuk lastiger zijn. Almere zal zijn laatste twee wedstrijden namelijk afwerken tegen twee laagvliegers. Alleen bij een nederlaag in één van die twee wedstrijden kan De Bilt ook nog gelijkkomen met Almere.