De spelers van Nova toonden veel strijdlust.

Nova weet zichzelf eindelijk te belonen

Sport

Zaterdag 7 maart gaat de boeken in als de eerste overwinning van de Nova-selectie in de competitie 2019/2020: Nova 1 won met 27-28 van Noviomagum 1.

Nova wist van de eerdere ontmoeting in Nijmegen dat Noviomagum twee makkelijk scorende heren in het team heeft. Voor Nova lag hier de focus dus op. De Nova-heren kregen de opdracht mee om goed en geconcentreerd te verdedigen; het was zaak geen overtredingen te maken en vooral ‘clean’ te verdedigen.

Begin

Nova begon erg goed aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong. Noviomagum had het daarentegen lastig met scoren. De heren die bij hen de eerste wedstrijd het verschil maakten, kwamen nu moeilijker vrij door het sterke verdedigende werk van de heren van Nova. Na een time-out aan de zijde van Noviomagum begon de ploeg uit Nijmegen echt mee te doen. Het verschil werd weer kleiner, de ruststand: 15-14.

Topscoorder

In de rust werd benadrukt dat Nova te veel individuele fouten maakte, waardoor de tegenstander te makkelijk scoorde. Vooral niet verslappen in de aanval en doorgaan met scoren was de boodschap die de spelers van Nova meekregen. De topscoorder aan de kant van Noviomagum werd in de rust al vervangen

Schakelen

De tweede helft bestond vooral uit ‘schakelen’; vele wissels aan de kant van Nova moesten het team wat nieuwe elan geven. Esther, Tim, Steven en Wesley werden in de ploeg gebracht en hadden allen hun eigen aandeel. Bij een stand van 26-27 in het nadeel van Nova, kreeg de Bilthovense ploeg een strafworp; deze werd genomen door de ervaren Steven. Hij bleef uiterst kalm en bracht Nova weer naast Noviomagum: 27-27. ‘Boel dicht houden en gelijk spel meenemen’, zou iedereen denken, maar niets was minder waar. Nova onderschepte snel de bal in de verdediging en had nog een kans, de allerlaatste, en deze werd benut in de laatste seconden van de wedstrijd: 28-27 voor Nova 1; de eerste punten waren binnen. Volgende week speelt Nova in Leusden tegen Antilopen. (Mex de Vree).