Al maanden zijn Ankie, Rosine, Anneke en Marieke bezig met de organisatie.
Al maanden zijn Ankie, Rosine, Anneke en Marieke bezig met de organisatie.

Elfde editie Gluren bij de Buren

Algemeen

In het weekend van zaterdag 7 maart en zondag 8 maart vindt alweer de elfde editie plaats van het evenement Gluren bij de Buren. Op beide dagen kunnen belangstellenden genieten van vele optredens van diverse musici, maar ook van zang, dans en toneel. Een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. 

door Walter Eijndhoven

Vorig jaar kon niemand lekker gluren bij de buren, dus werd het volgens de Stichting Kunst en Cultuur hoog tijd weer eens wat vrijwilligers te ronselen voor dit muzikale evenement. Die vrijwilligers werden al snel gevonden. Ankie, Anneke, Marieke en Rosine vonden nog wel een gaatje in hun agenda en besloten samen er iets moois van te maken.

Feest

Woensdag 11 september begonnen zij met de voorbereidingen voor het weekend Gluren bij de Buren. ‘Bij onze eerste ontmoeting kenden wij elkaar niet’, vertelt Ankie, één van de vier vrijwilligers, ‘maar direct was er een klik tussen ons’. De drie andere dames waren het hier roerend mee eens. ‘Al die keren dat wij samenkwamen, was één groot feest’, vult Anneke haar collega aan. ‘Natuurlijk moest er ook nog één en ander worden gedaan. Eénmaal in de maand kwamen wij samen en verdeelden wij de berg werk. Wie doet de PR, wie zoekt de adressen en telefoonnummers van musici, wie stelt zijn of haar huis beschikbaar voor een paar uurtjes?’

Optredens

Uiteindelijk ontstond een gevarieerd programma met veel zang, dans, muziek en toneel, op diverse particuliere adressen in De Bilt en Bilthoven en op één adres in Groenekan. Totaal openen 25 adressen hun deuren om belangstellenden te ontvangen. De optredens vinden plaats om 14.00, 15.00 en 16.00 uur, met een duur van 20 minuten tot een half uur, zodat er genoeg tijd overblijft om een volgend adres te bezoeken. 

Parkhuisje

Zaterdag 7 maart kan onder andere het Parkhuisje in het Van Boetzelaerpark worden bezocht met diverse korte verhalen van voornamelijk Nederlandse schrijvers, met muzikale intermezzo´s, in het WVT gebouw speelt het saxofoonkwartet FourTunes, in de Centrumkerk speelt De Tornado´s en natuurlijk op diverse particuliere adressen kan de geïnteresseerde luisteren naar gitaarmuziek, a capella of pianomuziek en zang op muziek van Beethoven.

Ook zondag kan de belangstellende weer terecht bij diverse adressen, waaronder bij atelier Bonbon Margot, Galeri Mi, in de kelder van de Bilthovense Boekhandel, de Schutsmantel en weer bij diverse particulieren. 

Het hele programma Gluren bij de Buren is te vinden op de website van de Stichting Kunst en Cultuur www.skc/debilt.nl: Via deze site is ook het volledige programma te downloaden.