Logo vierklank.nl

Nova verliest van koploper HKC

  Sport

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper HKC op het programma. Op papier zou dit geen spannende wedstrijd worden, maar gezien de uitslagen van afgelopen wedstrijden was er kans op een stunt. Uit alles bleek dat er vanuit HKC geen gevoel was van onderschatting en zij begonnen dan ook sterk aan de wedstrijd. Het meegereisde publiek was erg aanwezig en zorgde voor een goede sfeer in de sporthal. Vanaf de beginfase liet HKC direct zien dat zij kwamen voor de punten.

Het eerste doelpunt was van ook voor de koploper, maar de gelijkmaker van de kant van Nova liet niet lang op zich wachten. Kort daarna wist HKC uit te lopen tot 1-3, waarna Nova nog even mee kon komen tot 3-6. Maar daarna begon de aanval van HKC echt gas te geven. Nova kwam te kort in het afvangen van de schoten waardoor de ploeg uit Hardinxveld-Giessendam kon blijven afronden. De ruststand was dan ook 4-19 in het voordeel van HKC.

Het was duidelijk dat Nova deze wedstrijd niet ging winnen. De verdedigende tactiek werd aangepast en hiermee werd het scoren van HKC iets af gestopt. Nova bleef echter achter de feiten aanlopen. De wedstrijd werd afgefloten met een stand van 12-34.
(Job Paauw)

Meer berichten